Kadavra Üzerinde Sinüzit Ameliyatı Eğitimi

Üniversitemiz Hastanesi Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalı, 2018 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Tıp Fakültesi ek binasında düzenlenen toplantıda Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Metin Önerci kadavra üzerinde sinüzit ameliyatı eğitimi verdi.

Taze donmuş kadavrada endoskopik sinüs cerrahisi diseksiyonu operasyonu yapıldı. Eğitime ilimizden ve çevre illerden çok sayıda kulak burun boğaz uzmanı katıldı.

Toplantı öncesi açıklama yapan Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Emine Elif Altuntaş, bölgede ilk kez böyle bir kurs verildiğini ifade ederek, "Cerrahi branşlar için çok önemli kadavra diseksiyonu yapılıyor. Taze kadavrada sinüslere yönelik bir ameliyatın eğitimi yapılıyor. Gelen hocamız dünya çapında kıdemli bir hoca. Çevre illerden de öğretim üyeleri ve uzman hekimlerimiz geldi. Kadavra diseksiyonu eğitimleri cerrahi branşlar için de son derece önemlidir. Bölgede ilk kez yapılması veÜüniversitemizde de ilk kez böyle bir diseksiyon kursunun yapılmasının haklı gururunu yaşıyoruz." dedi.

Kulak Burun Boğaz öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Kasım Durmuş ise, sünizit ameliyatının günlük rutin olarak yaptıkları cerrahi müdahale olduğunu anlatırken, "Ehil ellerde yapıldığı zaman bu ameliyatın komplikasyon riski minimuma iniyor. Halk arasında sinüzit ameliyatı olarak bilinen bir ameliyat taze donmuş kadavra üzerinde yapılıyor. Çevre illerden Kulak Burun Boğaz doktorları da geldi. Bu hem bizim için hem de Sivas'ı tanıtmak için iyi bir aşama oldu. Amacımız Kulak Burun Boğaz doktorlarına bundan sonraki süreçte katkı sağlamak." diye konuştu.

Haberin videosu için tıklayınız.(KANAL58)



Haber Tarihi : 11.01.2018

AYLARA GÖRE HABERLER