Azerbaycanlı Şehit Çocuklarına Üniversitemizde Eğitim İmkânı

UEFA Avrupa Ligi I Grubu 3. maçında Demir Grup Sivasspor ile karşılaşan Azerbaycan temsilcisi Karabağ Kulübü’nün yöneticileri ve Azerbaycanlı iş insanları, Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız'ı makamında ziyaret etti.

 

Azerbaycanlı heyeti, Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ünal Kılıç, Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Genel Sekreter Prof. Dr. Kadir Özköse, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Hazar ve Rektörlük personeli bina girişinde Azerbaycan ve Türk bayraklarıyla karşıladı.

 

Bakü Devlet Üniversitesi ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin önceki yıl ortak iki sempozyum düzenlediğini anımsatan Rektör Prof. Dr. Yıldız, Azerbaycan'daki akademisyenlerle iş birliğine devam edeceklerini belirtti.

 

Karabağ'da devam eden bir savaş olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Yıldız, "Azerbaycanlı kardeşlerimiz için dua ediyoruz. Karabağ'da şehit olanların çocuklarını üniversitemizde okutacağız. Şu an o çalışmaları yapıyoruz. Şehitlerimizin evlatlarına da sahip çıkacağız." dedi.

 

Rektör Prof. Dr. Yıldız, Sivasspor ve Karabağ arasındaki müsabakayı dostluk maçı olarak gördüklerini sözlerine ekledi. 

 

Türkiye-Azerbaycan İş Adamları ve Sanayiciler Birliği (TÜİB) Başkanı Hüseyin Büyükfırat ise Azerbaycan ve Türkiye arasında çok ciddi akrabalıklar ve tarihî geçmiş bulunduğunu anımsattı. İki ülke arasında gönül birlikteliği bulunduğuna değinen Büyükfırat, Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız'ın da Azerbaycan'a gönülden bağlılığı ve yakınlığını gördüklerini aktardı.

 

Karabağ'da şehit ailelerine yönelik çalışmalar yürüttüklerini anlatan Büyükfırat şunları kaydetti, "Hocamız sağ olsun şehit ailelerinin çocuklarının Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde okutulabileceğini söyledi. Bu dönemde bir üniversitenin yapabileceği en büyük katkıyı yapmış oluyor. Biz bir nevi o şehit ailelerine diyoruz ki babanız, kardeşleriniz vatan için kendini feda etti ama o sadece kendi mücadelesini vermedi, hepimiz adına o mücadeleyi vermiş oluyor. Dolayısıyla o evlatlar hepimizin evlatları, hepimizin onlara sahip çıkması gerekiyor. Hocamızın gönülden yaklaşımı bizleri çok memnun etti.” 

 

Karabağ Futbol Takımı Üst Yöneticisi (CEO) Emrah Çelikel de Sivas'a geldikleri günden itibaren gösterilen misafirperverliğe teşekkür etti.

 

Ziyaret sonrası Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız Azerbaycan ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi arasında düzenlenen Nesimi ve Kadı Burhaneddin sempozyumlarındaki bilimsel verileri SCÜ tarafından kitap hâline getirildiğini belirterek Türkiye-Azerbaycan İş Adamları ve Sanayiciler Birliği (TÜİB) Başkanı Hüseyin Büyükfırat ve Karabağ Futbol Takımı Üst Yöneticisi (CEO) Emrah Çelikel‘e hediye etti.

 

Ziyaretin anısına Karabağ Futbol Takımı Üst Yöneticisi (CEO) Emrah Çelikel ise Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız’a Karabağ Futbol Takımı formasını takdim etti.
 



Haber Tarihi : 06.11.2020

AYLARA GÖRE HABERLER