Üniversitemiz Hastanesinden Bir İlk Daha

Sağlık alanındaki teknolojik gelişmeleri yakından takip eden Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi Laparoskopik (kapalı) cerrahi işlemlerini 3D (üç boyutlu) sistemine kavuşarak artık kapalı yöntemle ameliyatlar yapabilecek.

Yapılan ameliyatların başarısını ve hasta konforunu artıran bu sistem özellikle prostat kanseri, böbrek kanseri, böbrek üstü bezi ameliyatları, obezite ve metabolik cerrahi ameliyatları ve birçok kanser ameliyatında kullanılmaktadır.

Mevcut 3D (üç boyutlu) görüntüleme sistemleri içerisinde en ileri ve yeni teknolojiye sahip cihaz ülkemizde kamu hastaneleri içerisinde ilk olarak Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanemizde hizmete girdi.

Sağlık alt yapısına en fazla yatırımı 2017 yılı içerisinde yapan kurumumuz yaklaşık 13 milyon TL yatırımla Sivas’a ve ülkemizin birçok yerinden gelen hastalarımıza daha kaliteli sağlık hizmeti sunmayı hedeflemektedir.

Haber Tarihi : 15.01.2018