Veteriner Fakültesi Yeni Binasına Taşındı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Veteriner Fakültesi 2019-2020 eğitim-öğretim yılıyla birlikte yeni binasına taşınarak eğitim vermeye başladı.

 

Özellikle bünyesinde bulundurduğu 2015 yılı itibarıyla faaliyete geçen Hayvan Hastanesi’nde gerçekleştirilen Ankara’dan bir iguananın ve Zonguldak’tan bir papağanın tedavisi ile ayağı olmayan bir köpeğe yapay 4 boyutlu yazıcı sayesinde protez ayak takılması gibi operasyonlarla Türkiye çapında adından çokça söz ettiren, toplam 6300’ün üzerinde muayene, teşhis, tedavi, operasyon ve koruyucu hekimlik hizmeti sağlayan Veteriner Fakültesi yeni binasıyla birlikte daha da güçlendi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Kılıç, Genel Sekreter Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşat Altay ile birlikte fakültede incelemelerde bulundu.

 

Rektörümüz inceleme sonrası yaptığı açıklamada Veteriner Fakültesi’nin sadece hayvan sağlığı için değil, insan sağlığı ve çevre açısından da önemli bir fakülte olduğunun altını çizerek, “Veteriner mesleği önemli bir meslek. Çünkü hayvan sağlığı insan sağlığını doğruda etkiliyor. Veterinerler halk sağlığının teminatı konumundadırlar. Ülkemizde 30 bin civarında veteriner hekim mevcut. Hayvan Hastanemizde gösterdiğimiz başarıyı daha da üst sıralara taşımayı hedefliyoruz. Verilen eğitimin kalitesi kadar fiziki şartların kalitesi de önemli. Bundan sonra daha iyi işler yapacağımıza inanıyorum.” dedi.

 

Son teknoloji laboratuvarları, derslikleri, her türlü ihtiyaca cevap verebilecek fiziki şartların yanı sıra eğitim kalitesini daha da yukarılara taşımaya çalışan Veteriner Fakültesinde 414 öğrencisi bulunuyor. Fakültede ayrıca 8 derslik, 8 öğrenci, 42 araştırma laboratuvarı olmak üzere 50 laboratuvar, 13 idari personel ofisi ve 80 kişilik konferans salonu bulunuyor.



Haber Tarihi : 18.12.2019

AYLARA GÖRE HABERLER