• twitter logo

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nden Üniversite-Sanayi İş Birliğinde Önemli Adım

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (CÜSEM), üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirmek ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla ERASMUS+ KA154 “Gençlik Katılımı” programı kapsamında önemli bir projeye öncülük ediyor. Proje, özellikle deprem bölgesinin yeniden kalkınması hedefiyle, iş dünyası ile gençleri bir araya getirerek yenilikçi fikirler geliştirilmesini ve çözüm önerileri sunulmasını amaçlıyor.

 

CÜSEM Müdürü Öğr. Gör. Önder Kürşat Sarıtepe, projeye destek veren Hatay Büyükşehir Belediyesi, Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Adıyaman Üniversitesi, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi’ne teşekkürlerini iletti. Sarıtepe, bu projenin bölgesel kalkınma açısından büyük önem taşıdığını ve sürekli eğitim merkezlerinin mesleki eğitimde hak ettiği konuma ulaşacağını vurguladı.

 

Proje başvuru sürecinde, CÜSEM Müdürü Öğr. Gör. Önder Kürşat Sarıtepe başkanlığındaki heyet, Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selcen Yüksel Perktaş, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Erdem, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Abuzer Yeşil, MTÜSEM Müdürü Cumali Akdoğan ve Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Fahrettin Söker’i ziyaret ederek proje hakkında bilgilendirdi ve yasal prosedürleri tamamladı.

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, bu projeyle bölgesel kalkınmaya ve gençlerin istihdamına yönelik yenilikçi adımlar atmaya devam ediyor.

 



Haber Tarihi : 18.09.2025

AYLARA GÖRE HABERLER