Prof. Dr. Tarık Türk'ün Projesine TÜBİTAK Desteği

Yürütücülüğünü Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tarık Türk'ün yaptığı "İnsansız Hava Aracı (İHA) Fotogrametrisi İle Elde Edilen Ürünlerin Doğruluğunun Çoklu-GNSS-PPP Çözümleri Kullanılarak Araştırılması" başlıklı proje TÜBİTAK'ın en önemli programlarından biri olan TÜBİTAK ARDEB 1001 kapsamında desteklenmeye layık görüldü.

Projede Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Taylan Öcalan ve Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Geomatik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Berkay Bahadur da araştırmacı olarak yer alacak.

SCÜ yürütücülüğünde gerçekleştirilecek projede İnsansız Hava Araçlarından (İHA) elde edilen verilerin geliştirilecek yazılım aracılığıyla değerlendirilmesi sonucunda yüksek doğruluklu fotogrametrik ürünlerin üretilmesi amaçlanıyor.

Haber Tarihi : 15.07.2022