Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Kadınlara ekonomik ve sosyal alanda eşit hakların tanınması ve bu konuda farkındalık oluşturulması amacıyla tüm dünyada, 8 Mart “Dünya Kadınlar Günü” olarak kutlanmaktadır.

 

Ülkemizin gelişmesinde ve çağdaşlaşmasında büyük emekleri bulunan kadınlarımız, gelecek nesillerin yetiştirilmesinde; dolayısıyla güçlü bir toplumun oluşturulmasında kilit bir rol üstlenmektedirler.

 

Dünyamızın her zamankinden daha fazla şefkat, merhamet ve adalete ihtiyaç duyduğu bu günlerde kadınların her alanda etkin olarak yer almasını oldukça önemli buluyoruz ve kadına uygulanan her türlü şiddeti amasız, fakatsız kınıyoruz.

 

“Güçlü kadın, güçlü toplum” şiarını rehber edinerek, tüm kadınlarımızın siyasette, toplum ve iş yaşamında güçlü bir şekilde yer almaya devam edeceğine olan inancımız tamdır.

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesileyle başta şehit anneleri ve eşleri olmak üzere, hayatımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, bizden desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum.
 



Haber Tarihi : 07.03.2022

AYLARA GÖRE HABERLER