Akademisyenlerimiz Dünyada İlk Yüzde 2’lik Dilimde Yer Aldı

Üniversitenin bilimsel çalışmalarda daha ileri taşınması içinde akademisyenlerin çalışmalarının önemli olduğuna sürekli vurgu yapan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ve yönetiminin attığı adımlarla üniversite bambaşka bir hüviyete büründü.

 

Bu kapsamda, Stanford Üniversitesi’nde (ABD) yapılan ve PLOS Biology dergisinde yayımlanan “Updated science-wide author databases of standardized citation indicators” başlıklı makaleye göre yapılan sıralamada tüm kariyer ve 2019 verilerine göre Sivas Cumhuriyet Üniversitesinden 5 akademisyen yer aldı. Söz konusu sıralamaya Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr Uğur Ulusoy ve Prof. Dr. Meftuni Yekeler ile Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Işık Yılmaz, Fen Fakültesi Fizik Bölümü’nden Prof. Dr. Emine Öztürk ile Biyokimya Bölümünden Doç. Dr. Nail Altunay dâhil oldu.

 

Stanford Üniversitesi’nden Dr. John PA Ioannidis ve ekibi tarafından yayımlanan çalışmada standart atıf göstergeleri temelinde dünyanın en iyi 159.684 bilim insanını kapsayan (ilk yüzde 2) bir veri tabanına göre standart atıf göstergeleri, bilim insanlarının atıf sayıları, H-indeks değerleri, ortak yazarlıkları ve kariyer boyu etki faktörlerine bağlı olarak hesaplanmış ve bilim insanlarını 22 bilimsel alan ve 176 alt alanda sınıflandırılıyor.

 

Üniversitemizin isminin de listede olmasını sağlayan Mühendislik Fakültesi’nden üç, Fen Fakültesi’nden ise iki öğretim üyemizi kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz. 


Tablo S6 tüm kariyer boyunca listeye giren öğretim üyelerimiz:

 

Soyadı, Adı

Bilim Dalı

Bilim dalları

Yilmaz, Isik

Engineering

Geological & Geomatics Engineering, Environmental Engineering

Ulusoy, Ugur

Engineering

Mining and Metallurgy, Chemical engineering

Yekeler, M.

Engineering

Mining and Metallurgy, Chemical engineering

 

Tablo S7 2019 yılı verilerine göre listeye giren öğretim üyelerimiz:

 

Soyadı, Adı

Bilim Dalı

Alt Bilim dalları

Yilmaz, Isik

Engineering

Geological & Geomatics Engineering, Environmental Engineering

Altunay, Nail

Chemistry

Analytical Chemistry, Food Science,

Ulusoy, Ugur

Engineering

Mining and Metallurgy, Chemical engineering

Yekeler, M.

Engineering

Mining and Metallurgy, Chemical engineering

Ozturk, E.

General Physics

Applied Physics, Physics & Astronomy,

 

Kaynak Makaleler: 

 

1.    Versiyon Makale: https://doi.org/10.17632/btchxktzyw.1; (Ioannidis, John; Baas, Jeroen; Klavans, Richard; Boyack, Kevin (2019), “Supplementary data tables for "A standardized citation metrics author database annotated for scientific field" (PLoS Biology 2019)”, Mendeley Data, V1, doi: 10.17632/btchxktzyw.1)

 

2.    Versiyon Makale: Baas, Jeroen; Boyack, Kevin; Ioannidis, John (2020), “Data for "Updated science-wide author databases of standardized citation indicators"”, Mendeley Data, V2, doi: 10.17632/btchxktzyw.2.

 

Makaleyi görmek için tıklayınız: 
https://data.mendeley.com/datasets/btchxktzyw/2

 

Tablo S6 ve S7’i indirmek için tıklayınız:
https://data.mendeley.com/public-files/datasets/btchxktzyw/files/9cb11466-b3a6-4f20-92e6-02f5d9b81d1d/file_downloaded

 



Haber Tarihi : 30.11.2020

AYLARA GÖRE HABERLER