Üniversitemizde Öğrencilerimizin Kayıtlarını Almaya Başladık

2017-2018 eğitim-öğretim yılında Üniversitemizi tercih eden öğrencilerimizin kayıtları Üniversitemiz Taha Akgül Spor Salonu’nda yapılıyor.

Geçmiş yıllarda öğrenci kayıtları okullarda yapılmakta idi. Öğrencilerimiz ve aileleri yerleşke içerisinde kayıt esnasında zorluk çekmekte idiler. Bu sene bu sıkıntıların yaşanmaması için Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın isteği doğrultusunda üniversitemizi tercih eden öğrencilerin kayıtları Taha Akgül Spor Salonu’nda yapılıyor.

Kayıt merkezinde öğrencelerimizin hiç beklemeden kayıtlarını yaptırabilmeleri için yeteri kadar personel görevlendirilmesi yapılarak yaklaşık iki dakikada öğrencilerimizin kayıtları yapılabilmekte. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek öğrencilerimiz ve aileleri ile görüşerek onlara   “hoş geldiniz” demek adına Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Ünal Kılıç ve Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Hakan Yekbaş Taha Akgül Spor Salonu’na geldiler. Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Kılıç yaptığı açıklamada, “2017-2018 akademik eğitim yılı için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Üniversitemize yeni yerleşen 10.000 civarında öğrencimiz var. Aslında kontenjanımız 13.000 civarı idi. 3.000 civarında kontenjanımız boş kaldı, inşallah boş kontenjanlarımızı da ek yerleştirmeyle dolacağını ümit ediyoruz. Bu sene öğrencilerimize kolaylık olması bakımından kayıt merkezi oluşturduk Taha Akgül Spor Salonumuzun giriş katını merkezî kayıt için tahsis ettik. Personelimiz kayıtları çok seri bir şekilde gerçekleştiriyor. Öğrencilerden herhangi bir belge ibraz etmelerini istemiyoruz. Sadece nüfus cüzdanlarını ibraz etmeleri yeterli. Öğrencilerimiz ve aileleri de bu durumdan oldukça memnun. Bugün kaydın ilk günü olmasına rağmen kimseyi bekletmiyoruz. Bugün aslında çok kalabalık ve kuyruk olması gerekiyordu, geçmiş yıllarda hep bunu görüyorduk. Fakat gördüğünüz gibi sıra yok, bekleme yok ve işlemler çok hızlı gerçekleştiriyoruz. Bizim öğrencilere yönelik kolaylaştırıcı adımlarımız sadece bunlardan ibaret de değil. Özellikle otobüsle, uçakla ve trenle ilimize gelen öğrencilerimizi karşılayarak Üniversitelimizin otobüsleri ile kayıt merkezimize getiriyoruz. Üniversitemiz Taha Akgül Spor Salonu’nda uygun bir alanda yurtlarla ilgili tanıtım stantları kurdurduk. Bu stantlarda yurt temsilcileri kendilerine ait tanıtım broşürlerini dağıtıyorlar. Öğrencilerimiz de yurt tercihlerini yapabiliyorlar. Bu arada Cumhuriyet Üniversitesi Vakfımızın Mahir Tevruz Öğrenci Yurdu da tanıtım broşürleri dağıtımı ve tanıtımlarını yaparak öğrenci kabul işlemlerini gerçekleştiriyorlar. Umuyoruz ki öğrencilerimiz bu çalışmalardan memnun kalırlar, kendilerine hoş geldiniz diyoruz.” dedi.

Kayıtlarını yaptıran öğrenciler ise kayıtlarının çok hızlı yapıldığını, kilometrelerce uzak yerlerden geldiklerini ancak kayıtlarının bu kadar süratli yapılacağını beklemediklerini, gerek şehir meydanında, gerek şehirlerarası otobüs terminalinde ve havalimanında Üniversite çalışanlarının kendilerini güler yüzle karşılamaları karşısında oldukça memnun kaldıklarını ifade ettiler.

Üniversitemize kaydını yaptıran öğrencilere ve ailelerine Üniversitemizi ve şehrimizi tanıtıcı kitapçıklar hediye edilmekte



Haber Tarihi : 14.08.2017

AYLARA GÖRE HABERLER