Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuz Özel Yetenek Sınavıyla Öğrenci Alacak

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuz 2018-2019 eğitim-öğretim yılı için 31 Ağustos- 4 Eylül tarihleri arasında özel yetenek sınavıyla öğrenci alacak.

Yapılacak sınavla Beden Eğitimi ve Spor Bölümü’ne 15 bayan ve 25 erkek toplam 40, Antrenörlük Eğitimi Bölümü’ne üçü engelli kontenjanından 10 bayan 20 erkek toplam 30 ve Spor Yöneticiliği Bölümü’ne üçü engelli kontenjanından 10 bayan 20 erkek toplam 30 olmak üzere bu yıl 100 öğrenci alınacak.

BESYO özel yetenek sınavlarına başvuracak adayların bütün bölümler için liselerin diğer alan/kol bölümlerinden mezun olanlar en az 2018-Temel Yeterlilik Testi (TYT)’den 180,000 (Yüz Seksen), liselerin spor alan/kol bölümlerinden, spor lisesinden mezun olanlarla millî sporcuların TYT’den en az 150,000 (Yüz Elli) puan alması gerekmektedir.

Engellilere Özel Kontenjan

Engelli bireyler için her zaman pozitif ayrımcılık yapan Üniversitemizde sadece engelli öğrencilerin başvurması için 10 kişilik kontenjan ayrılmıştır. Engelli öğrenciler için (bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, otizmli), engelli olduklarını “Engelli Sağlık Kurulu Raporu” ile belgelendirmeleri kaydıyla, TYT puanının 100,000 (Yüz) ve üzerinde olması gerekmektedir.

Özel Yetenek Sınavı ön kayıt başvuru, sınav ve kesin kayıtlarla ilgili açıklamalar üniversitemiz web sayfasında duyurular bölümünde http://www.cumhuriyet.edu.tr/duyurugoster.php?recordID=18191 linkinde yayımlanan “Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 2018 Özel Yetenek Sınavı Kılavuzu”nda yer almaktadır.

Haber Tarihi : 31.07.2018