Cumhuriyet Bayramı'nın 93. Yıl Dönümü Sivas'ta Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Cumhuriyet Bayramı'nın 93. yıl dönümü etkinliklerine katıldı.
 
Cumhuriyet'in ilanının 93. yıl dönümü kapsamında ilk olarak Valilikte düzenlenen programda Vali Davut Gül, tebrikleri kabul etti. Kutlamalar kent merkezindeki Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi önünde yapıldı. Tören; Vali Davut Gül, 5’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip ve Belediye Başkanı Sami Aydın'ın tören aracı ile halkın bayramını kutlaması ile başladı. Ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.
 
Törende yapılan konuşmalarına ardından resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere Vali Davut Gül tarafından ödülleri verildi. Törende ayrıca Sivas Okçuluk Kulübü ve halk oyunları folklor ekibi gösteri yaptı. Program, tören geçidi ile sona erdi.
 
Törenin ardından protokol üyeleri, Valiliğimiz koordinesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Şems-i Sivasî İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen 15 Temmuz darbe girişimi sonrası meydanlardaki nöbetlerden karelerin yer aldığı 'Cumhuriyet ve Demokrasi Nöbeti' ile ‘Atatürk’ konulu serginin açılışını yaptı. Etkinlikler kapsamında il protokolünün katılımıyla Atatürk Kültür Merkezi’nde Sivas Devlet Türk Halk Müziği Korosunca hazırlanan Şef Solmaz Kadıoğlu’nun yönettiği “Milli Birlik Beraberlik ve Cumhuriyet Bayramı Konseri” düzenlendi.



Haber Tarihi : 29.10.2016

AYLARA GÖRE HABERLER