Âşık Veysel Meslek Yüksekokulu’ndan Çanakkale Şehitlerini Anma Programı

Şarkışla Âşık Veysel Meslek Yüksekokulu tarafından Âşık Veysel Kültür Merkezi’nde 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma programı düzenlendi. Programa Âşık Veysel Meslek Yüksekokulu idarecileri, öğretim görevlileri ve öğrencileri katıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başladı.

Açış konuşmasını yapan öğretim görevlisi Abdulkadir Yüksel, “Biz bugün burada; bir daha dönmemek üzere gidenleri, tarihin yazdığı en gerçek, en şerefli kahramanları; Çanakkale şehitlerini yâd etmek amacıyla bir araya geldik. Şehitlik bizlere Hz. Sümeyye’ye yapılan işkenceden Hz. Hüseyin’in suya hasret kalmasından mirastır. Çanakkale’de binlerce şehit bu ruhla vatanı için kendini feda etmiştir ve bu sebeple çelik ve barut; inancın, imanın ve azmin karşısında yenik düşmüştür.” dedi.

Programda konuşma yapan Âşık Veysel Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nevzat Balıkçıoğlu, “Türk olmadan tarih yazılmaz. Bunu tüm Batılılar da teyit ederler ki, tarih ilminden Türk’ü çıkardığınız zaman bomboş kalır. Biz tarihimiz boyunca destanlar yazmış, Allah’ın seçtiği kurtulmuş bir milletiz. En son destanımızı 15 Temmuz’da yazdık.” ifadelerini kullandı.

Programda Çanakkale’yi anlatan sinevizyon gösterisi yapıldı ve “Kınalının Annesi” adlı oyun sergilendi.

Programın sonunda Yrd. Doç. Dr. Balıkçıoğlu, öğretim görevlisi Yüksel’e teşekkür belgesi verdi. 



Haber Tarihi : 17.03.2017

AYLARA GÖRE HABERLER