Kangal MYO’da Mezuniyet Heyecanı Yaşandı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Kangal Meslek Yüksekokulunda (MYO) mezuniyet heyecanı yaşandı.

Düzenlenen mezuniyet törenine Kangal Belediye Başkanı Ahmet Kürşad Apaydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Alkan, MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Salih Yüksek, ilçe protokolü, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende konuşan Kangal Belediye Başkanı Apaydın, “Kangal MYO ilçemiz ve bölgemiz açısından çok önemli bir yere sahip. MYO’dan mezun olan her öğrenci bizlerin ayrı ayrı gurur kaynağıdır. Ben önce mezun olan öğrencilerimizi sonra da ailelerini tebrik ediyorum.” dedi.

Sonrasında söz alan MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yüksek, “Eğitim; toplumlar için oldukça önemli bir ögedir. Eğitim; toplumun ve insanın geleceğine yapılan en mühim yatırım şeklinde görülmektedir. İnsanlar; toplumsal yaşam şeklini ve bulundukları kültürel ve sosyal değerlerini, o topluma ideal bir biçimde hazırlanan eğitimle öğrenmektedirler. Biz de Kangal MYO’da okuttuğumuz öğrencileri topluma faydalı bir birey olmaları için bu anlayışla okutuyor ve mezun ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Mezuniyet programı, mezuniyet pastasının kesilmesinin ardından diplomaların verilmesi ve kep atma töreniyle sona erdi.

Haber Tarihi : 16.06.2022