“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Anma Etkinlikleri Düzenlendi

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen hain darbe girişiminin yedinci yılında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

 

İlk olarak Üniversitemizde 15 Temmuz ve tüm Şehitlerimiz için hatim programı düzenlendi. İlahiyat Fakültesi Camiinde düzenlenen programa Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal Kılıç ve üniversitemiz personelleri katıldı. Düzenlenen programda ilahiler okunup, dualar edildi.

 

Ardından, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal Kılıç ve il protokolü, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle ilimizdeki şehit ve gazi ailelerinin onuruna düzenlenen yemek programında bir araya geldi. 


Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Hakan Yekbaş, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle Atatürk Kongre Müzesinde "Türkiye Yüzyılının Kahramanları" temalı Resim ve Fotoğraf Sergisi açılışına katıldı.

 

Açılışın ardından il protokolü ile birlikte Yukarı Tekke Mezarlığında bulunan Polis ve Garnizon Şehitlikleri ziyaret edilerek dualar eşliğinde şehit mezarlarına karanfil bırakıldı. 


15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesi tarafından yürüyüş düzenlendi. Tren garı önünde başlayan yürüyüş Kongre Müzesinde sona erdi. Yürüyüşe Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Hakan Yekbaş, il protokolü ve çok sayıda vatandaşımız katıldı. 


Yürüyüşün ardından Kongre Müzesi Bahçesinde gerçekleştirilen anma programına geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, şehitlerimizin ruhları için okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti.



Haber Tarihi : 15.07.2023

AYLARA GÖRE HABERLER