İşitme Engelli Ailelerin Çocuklarına Üniversitemiz ve Belediyemizden Bir Hizmet Daha

Üniversitemiz ve Belediyemiz iş birliği ile işitme engelli ailelerin çocuklarına büyük bir hizmet verilmeye başlandı.

Ailesi işitme engelli olup kendileri işitme engelli olmayan çocuklar okuldan eve geldiklerinde ders çalışma ve ödevlerini yapma konusunda noktasında sıkıntı yaşıyorlardı. Bu sorunu çözmek amacıyla Üniversitemiz ve Belediyemiz iş birliğiyle hazırlanan proje kapsamında Cumartesi ve Pazar günleri Üniversitemiz öğrencileri, çocukların derslerine ve ödevlerine yardımcı olacaklar.

Konu ile ilgili açıklama yapan Üniversitemiz CENGEL Sorumlusu Prof. Dr. Recep Toparlı, “Bugün bir ilki daha gerçekleştirdik. Belediyemiz ve Üniversitemiz artık birlikte hareket ediyor. Bu da üniversite ile şehrin bütünleşmesi açısından çok önemli. İşitme engelli bir ailenin işitme engelli olmayan yavrularına hizmet etmek için buradayız. Bunlara CODA (Children Of Deaf Adults) diyorlar. Ben ‘’Rehbercik’’ kelimesini buldum. Bu çocuklar benim nazarımda çok önemli. Bunlar hayatları boyunca anne ve babalarına rehberlik yapacaklar. Bu yavrularımız akşam eve geldiklerinde ders çalışabilme açısından sıkıntı çekiyorlardı. Sağ olsunlar, Belediyemizle birlikte bu yeri temin ettik ve Üniversitemizden iki yüksek lisans öğrencimizle cumartesi ve pazar günleri bu çok değerli çocuklarımızın derslerine çalışmalarında yardımcı olacağız. Belediyemizle hizmetlerimizi ortaklaşa sürdürmeye devam edeceğiz. Hepinize teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın ise, “Hocamın ifade ettiği gibi gerçekten bugün yine bir ilki başardılar. Ama bu ilk öyle bir ilk ki, toplumda belki hiç fark edilmeyen ama en çok ihtiyaç duyulan bir konuya el atmış olduk. İşitme engelli olan anne ve babaların çocuklarına ders çalıştırma imkânı yoktur. Bu sorunun çözümü düşünülerek işitme engelli ailelerin çocukları için bu çalışmayı Belediyemiz ve Üniversitemiz iş birliği ile hayata geçirdik. Haftada iki gün inşallah bu çalışma devam edecek. Elimizden geldiği kadar bundan sonra da gerek işitme engellilere gerekse diğer engelli kardeşlerimize her türlü hizmeti vermeye hazırız. Ben emeğe geçen herkese, öncelikle Recep Hocama, Rektörümüz Alim Yıldız Bey’e, Belediye Başkanımız Sami Aydın Bey’e bize bu imkânı sağladıkları için özellikle teşekkür etmek istiyorum.’’ ifadelerini kullandı.

 

HABERLE İLGİLİ VİDEO İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:

www.youtube.com/watch          Kanal 58



Haber Tarihi : 27.02.2017

AYLARA GÖRE HABERLER