Sanatsal Aktiviteler Sanal Sergilerle Yapılıyor

Bütün dünyada COVID-19 pandemisinin hayatın her alanını olumsuz etkilemeye başlaması ile birlikte hemen her alanda uzaktan çalışmaya geçildi. Salgının önlenmesi için alınan tedbirler kapsamında üniversiteler ve ortaöğretim kurumları da bu süreçte sanatsal etkinlikler de uzaktan erişimdeki yerini aldı.

1-7 Aralık 2020 “ If there are colors, there is no such thing as impossible!” (Renkler varsa imkânsız diye bir şey yoktur) başlıklı, soyut çalışmalardan oluşan 70x100 cm boyutlarında 14 yağlıboya resim sergisini açan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Şükran Bulut, “Dünyanın farklı ülkelerinde üniversiteler kütüphane arşivlerini erişime açarak bu süreci öğrencilerin hizmetine sunarken aynı düşünceden hareketle müzeler, galeriler koleksiyonlarını uzaktan erişimle açtılar. Solo konserler, tiyatro oyunları, sempozyumlar, kongreler, iş görüşmeleri toplantılar, spor faaliyetleri, yüksek lisans ve doktora tez savunmalarında jüri üyeleri sınavları sanal sistem üzerinden yapar hale geldiler. İşyeri, iş tanımı değişime uğrarken sergi salonu, sanat merkezi, sanat galerisi kavramları da değişime uğradır. Bu kapsamda ilk olarak Ankara’da bir sanal galeride 1 Nisan 2020’de “Sanat Yap Şakası Yok” isimli Online Sergiye katıldım ve ikinci olarak ise aynı galerinin “Dünya Sanat Günü”nde 15 Nisan 2020’deki sanal sergisine katılmıştım. COVİD – 19 salgını sürecinde de çalışmalarımı aralıksız sürdürmekteyim. 1-7 Aralık 2020 “ If there are colors, there is no such thing as impossible!” (Renkler varsa imkânsız diye bir şey yoktur) başlıklı soyut çalışmalardan oluşan sanal resim sergisine https://youtu.be/5JvzAp29flE internet adresinden ulaşabilirsiniz. Sanal sergiye sanatseverleri bekliyorum.” ifadelerini kullandı.

Haber Tarihi : 03.12.2020