Atölye İletişimin Resmî Açılış Töreni Gerçekleştirildi

 

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü Kurumsal İletişim Merkezi ile İletişim Fakültesi iş birliğinde hayata geçirilen Atölye İletişimin resmî açılış töreni, İletişim Fakültesinde geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

 

Törene; Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şengönül, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayati Öztürk, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Nevzat Balıkçıoğlu, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Gülmez, Kurumsal İletişim Merkezi (KİMER) Direktörü Öğr. Gör. Bekir Gökhan Doğan, Sivas İl Emniyet Müdür Yardımcısı Doğan Özer, duayen gazeteci Sirer Doğan, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel, öğrenciler, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Program kapsamında ilk olarak İletişim Fakültesi sinema salonunda Atölye İletişimin yürüttüğü çalışmalara ilişkin tanıtım filmi katılımcılara izletildi. Ardından Atölye İletişim bünyesinde fakültede kurulan uygulama ofisleri ziyaret edildi. Ziyaretler, bilgisayar laboratuvarı, kurgu odası ve profesyonel radyo stüdyosunun gezilmesiyle devam etti. Katılımcılara kullanılan teknik ekipmanlar, öğrencilerin üretim süreçleri ve uygulama derslerinin işleyişine ilişkin detaylı bilgiler aktarıldı.

 

Tören, İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından program, açılış konuşmaları ile devam etti.

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şengönül, konuşmasında İletişim Fakültesinin uygulama ağırlıklı eğitim anlayışının önemine dikkat çekti. Üniversitenin sürekli gelişen ve kendini yenileyen bir eğitim altyapısına sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Şengönül, Atölye İletişimin fakültenin güçlü uygulama kapasitesine önemli bir katkı sunduğunu ifade ederek şunları söyledi:

 

“İletişim Fakültemiz, gerek öğretim kadrosu gerekse modern teknik altyapısıyla Türkiye’deki pek çok iletişim fakültesi arasında uygulama yönünde ön sıralarda yer almaktadır. Atölye İletişim projesi ise bu güçlü yapıyı daha da ileri taşıyan bir adım olmuştur. Bu değerli projenin hayata geçirilmesinde emek veren Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mustafa Gülmez’e, Kurumsal İletişim Merkezi Direktörü Öğr. Gör. Bekir Gökhan Doğan’a ve Atölye İletişim Teknik Koordinatörü Necmettin Güngör’e teşekkür ediyorum.”

 

Rektör Prof. Dr. Şengönül ayrıca atölyede aktif olarak görev alan ve çeşitli içerikler üreten öğrencilere de teşekkür ederek, “Üniversite yönetimi olarak öğrencilerimizin her zaman yanında olmaya, onların gelişimini desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.

 

 

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Gülmez, konuşmasında iletişim eğitiminin yalnızca teorik bilgilerden ibaret olamayacağını, öğrencilerin mesleki becerileri geliştiren uygulama alanlarıyla desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Atölye İletişimin bu anlayışın önemli bir parçası olduğunu ifade eden Prof. Dr. Gülmez şunları söyledi:

 

“Fakülte olarak hedefimiz, öğrencilerimizi mezun olduklarında sektöre hazır bireyler hâline getirmektir. Bu doğrultuda kurduğumuz stüdyolar, kurgu odaları ve uygulama ofisleri, öğrencilerimizin pratik becerilerini güçlendirmektedir. Atölye İletişim, bu vizyonun somut bir yansımasıdır. Projenin hayata geçirilmesinde emek veren tüm çalışma arkadaşlarıma ve bu projeye güç katan öğrencilerimize teşekkür ediyorum.”

 

Duayen gazeteci Sirer Doğan, iletişim alanındaki hızlı dönüşümlere değinerek, mesleğin geleceğinde uygulama becerilerinin kritik rol oynadığını ifade etti. Öğrencilerin üniversite yıllarında gerçek üretim ortamlarıyla tanışmasının büyük bir avantaj olduğunu belirten Doğan konuşmasında:

 

“İletişim sektörü çok dinamik bir yapıya sahip. Mesleğe adım atan gençlerin bu dinamizmi doğru okuyabilmesi için teori ile pratiği aynı anda yürütebilmesi gerekiyor. Atölye İletişim gibi merkezler, genç iletişimcilerin kendilerini deneyerek, üreterek geliştirmeleri açısından son derece kıymetlidir. Bu imkânı sağlayan üniversite yönetimini ve fakülteyi kutluyorum.”

 

Kurumsal İletişim Merkezi (KİMER) Direktörü Öğr. Gör. Bekir Gökhan Doğan, Atölye İletişimin yalnızca bir uygulama alanı değil, aynı zamanda üretim ve gelişim odaklı bir merkez olduğuna dikkat çekerek konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

“Atölye İletişim, öğrencilerin hem kurumsal iletişim süreçlerini öğrenmeleri hem de kendilerini gerçek çalışma ortamlarında geliştirmeleri için tasarlanmış bir merkezdir. Üniversitemizin iletişim gücünü artıracak projelerin öğrenci eliyle üretilmesi bizim için gurur vericidir. Bu yapının oluşmasına destek veren başta Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Şengönül’e, Dekanımız Prof. Dr. Mustafa Gülmez’e ve Atölye İletişim Teknik Koordinatörü Necmettin Güngör’e teşekkür ediyorum.

 

Ayrıca Atölye İletişim bünyesinde görev alan tüm öğrencilerimize de özellikle teşekkür etmek istiyorum. Onların özverili çalışmaları, üretkenliği ve projelere gösterdikleri heyecan sayesinde Atölye İletişim bugün bu noktaya ulaştı. Üniversitemizi gururla temsil eden bu genç ekibin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz.”

 

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Ahmet Şengönül, Atölye İletişimin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür belgesi takdim etti. Program, toplu fotoğraf çekiminin ardından düzenlenen kokteyl ile sona erdi.

 

 



Haber Tarihi : 01.12.2025

AYLARA GÖRE HABERLER