Diş Hekimi Adayı Öğrencileri Beyaz Önlükleriyle Tanıştı

 Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı Tarafından 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı ‘Beyaz Önlük Giyme Töreni’ Düzenlendi

 Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çimen, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Recep Toparlı, Yrd. Doç. Dr. Enis Baha Biçer, Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Görler, Yrd. Doç. Dr. Taner Çifçi, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Hakan Yekbaş, Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu, Tıp Fakültesi Dekan Vekili İlhan ÇETİN, Mimarlık Fakültesi Dekan'ı Prof. Dr. Nazire Özgen Erdem Sivas Diş Hekimleri Odası Başkanı Fatih Uçar, öğretim elemanları, öğrenci aileleri ile öğrenciler katıldı.

 Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri tarafından verilen mini konserin ardından bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çimen, beyaz önlük giyme geleneğinin birkaç yıl önce başladığını, bu törenlerin öğrencileri meslek hayatında hem motive etmek hem de beyaz önlüğün masumiyeti açısından önemli günler olduğunu belirterek; “Umuyorum ki Diş Hekimliği Fakültesi olarak, eğitim-öğretim süresi boyunca toplumumuza donanımlı bir şekilde öğrenci gruplarını yetiştireceksiniz. Gelecekte ülkemizin sağlık neferleri ordusuna katılarak, insanlığımızın diş sağlığına en iyi ve kaliteli hizmet vereceğinizi temenni ediyor, hepinize başarılar diliyorum.” dedi.

 Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu ise konuşmasında beyaz önlük giyme töreninin üçüncüsünü düzenlediklerini ifade ederek, “İlk Diş Hekimliği Fakültesi 22 Kasım 1908 yılında İstanbul Üniversitesi bünyesinde Diş Hekimliği Fakültesi olarak kurulmuştur. Bu nedenle, 22 Kasım tarihi “Diş Hekimliği Günü’ olarak kabul edilmiştir. Bu bağlamda fakültemizin değerli akademik personeli başta olmak üzere tüm diş hekimlerimizin bu anlamlı gününü kutluyorum. Diş Hekimliği Fakültesi olarak amacımız; çağdaş etik değerlerine ve insan haklarına saygılı, tam donanımlı diş hekimi yetiştirmektir.” diyerek tüm öğrencilere başarılar diledi.            

 İstiklal Marşı Şiirimizin yazarı Üstat Mehmet Akif Ersoy’un, “Asım'ın nesli diyordum ya nesilmiş gerçek: İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek” dizeleriyle konuşmasına başlayan Rektör Danışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı ise “Namusunu çiğnetmeyecek; vatanına, milletine, bayrağına sahip çıkacak olan öğrencilerimiz, Üniversitemize hoş geldiniz.” diyerek beyaz önlüğün hayırlı ve uğurlu olmasını temenni etti.

 Diş Hekimi Odası Başkanı Fatih Uçar konuşmasında Diş Hekimliği Günü’nü kutlayarak, “Hakikaten zor bir eğitim süreci ve zor bir meslek seçtiniz. Başaracağınıza inancımız tamdır. Bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum.” dedi.

 Konuşmaların ardından programa katılan protokol üyeleri tarafından “Dönem 1” öğrencilerine beyaz önlükleri giydirildi.



Haber Tarihi : 28.11.2016

AYLARA GÖRE HABERLER