SCÜ “İletişim” Ağını Genişletiyor; AzTV ile İş Birliği Protokolü

 

Uluslararasılaşma yolunda önemli çalışmalara imza atan, yurt dışındaki çeşitli üniversitelerle ikili iş birlikleri gerçekleştiren Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, iletişim alanında da adından söz ettiriyor. 

 

Bu kapsamda, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ile Azerbaycan Televizyon ve Radyo Kurumu (AzTV) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

 

İmzalanan protokol ile ilk olarak İletişim Fakültesi koordinatörlüğünde AzTV Tele Radyo Akademisi öğrencilerine ve sektörde çalışanlara yönelik sertifika programı düzenlenecek. Program 15 Mart-9 Nisan 2021 tarihleri arasında ücretsiz olarak Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (CÜSEM) üzerinden çevrim içi olarak yürütülecek. Ayrıca Karabağ Bölgesi’ni konu alan bir belgesel film çekimi organize edilecek. 

 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güven Delice, “Üniversitemizin uluslararası alanda yaptığı çalışmalara katkı sağlamak bizim için çok önemli. İki devlet, bir millet düşüncesinden hareketle kardeş ülke Azerbaycan’ın yayın kuruluşu AzTV ile imzalanan protokol kapsamında eğitim programı ve belgesel çekimleri yapılacak. İnşallah zaman içerisinde bu çalışmalara yenilerini de eklemeyi planlıyoruz. Orta ve uzun vadeli olarak iki kurum arasında ortak projeler ve etkinlikler yapılmasını arzuluyoruz. Protokolün her iki taraf için de hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

 

 



Haber Tarihi : 05.03.2021

AYLARA GÖRE HABERLER