Erasmus Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Ofisi Erasmus koordinatörlüğümüz tarafından KA 107 hareketlilik programından hak kazanan akademik ve idari personelimize yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Senato Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı ve Erasmus Koordinatörü Prof. Dr. Ali Aksu, akademik ve idari personel katıldı.

Erasmus Koordinatörü Prof. Dr. Ali Aksu toplantıya katılanlara kısa bir bilgilendirme yaptı. Prof. Dr. Aksu, yurt dışına giden personelin izleyeceği yolları, varsa şikâyet ve isteklerini iletmelerini isterken, gittikleri üniversiteden döndüklerinde akademik ve kültürel noktada neler yapılabileceğini paylaşmalarını arzu ettiklerini anlattı.

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ise, ERASMUS KA107 ve KA103’te oldukça iyi durumda olduklarını ve 25 ülke ile olan anlaşmanın sürmesi gerektiğini söyledi.

Rektörümüz konuşmasının devamında Erasmus KA107’de Üniversitemizin 941 bin 700 euro hibe ile birinci olduğunu hatırlatarak, “Birçok yerden de bizi rektörler düzeyinde aradılar. Bu konuda sizden yardım istiyoruz diyenler oldu. Bu da bizi sevindiriyor elbette. Bütün üniversiteler içerisinde birinci olmamız önemli. 2016’da K107’de 41 personel, 2017’de 58,  2018’de 25, 2019’da 143 personelimiz yurt dışına gitmiş. Toplam giden personel sayımız da 267. Gelene baktığımda 2016’da 41, 2017’de 48, 2018 ve 2019’da 101 personel. Toplamda 209 personel gelmiş. Toplamda giden ve gelen sayısı 467. 2016-2019 yılları arasında toplamda yaklaşık 3 milyon Euro hibe kullanılmışız, bu da önemli.”

“Üniversitemizin uluslararası ilişkilerde ön plana çıkması için çalışıyoruz.” diyen Rektörümüz Yıldız şunları kaydetti:

“Gittiğimiz yerlerde protokoller imzalıyoruz ve onu da takip ediyoruz. Yurt dışı tecrübesi önemli. Mutlaka her hocamızın gitmesi gerektiğini düşünüyoruz. 25 ülkeye hocalarımızı ve personelimizi gönderiyoruz. Geldiğimiz noktayı da önemli buluyorum.”

Haber Tarihi : 13.11.2019