SCÜ Bünyesinde Kurulan Müzeler İlk Toplu Ziyaretçilerini Ağırladı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi 4 Eylül Kültür Merkezi’nde yer alan Üniversite Tarihi Müzesi ve Tabiat Tarihi Müzesi’ne ilk toplu ziyaret gerçekleştirildi.

Bu kapsamda Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları Fen Lisesi 10. Sınıf öğrencileri müzeleri ziyaret ettiler.

Öğrenciler ilk olarak; mineraller, kayaçlar, madenler, fosiller, bitkiler ve hayvanların sergilendiği ‘Tabiat Tarihi Müzesi’ni gezerek müze müdürü Prof. Dr. Nazire Özgen Erdem ve müdür yardımcısı Arş. Gör. Dr. Oktay Canbaz’dan müzede sergilenen örnekler ve hayatımızdaki önemleri hakkında bilgi aldılar. Aynı zamanda ses ve duman efektli volkan modeli ile yanardağlar ve arttırılmış gerçeklik kum havuzu ile yeryüzü şekilleri tanıtıldı.

Öğrenciler daha sonra Üniversitenin kuruluşundan bugüne kadar kullanılan akademisyen cübbeleri, telefon rehberleri, elektronik aletler, üniversite matbaası tarafından basılan eserler vb. gibi materyallerin sergilendiği ‘Üniversite Tarihi Müzesi’ni gezdiler.

Öğretmenleri eşliğinde müzeleri gezen öğrenciler, müzelerde sergilenen eserleri ve geçmişi yansıtan objeleri çok beğendiklerini ifade ettiler.

Müzeler hafta içi 10.00-12-00 ve 14.00-16.00 saatleri arasında ziyaretçilerine hizmet vermektedir.

Haber Tarihi : 21.02.2022