Kanser Araştırma Merkezinin "Mide Kanseri İlaç Tasarımı" Projesine TÜBİTAK Desteği

2018 yılında kurulan Kanser Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezine (KANAM) bağlı olan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kanser Araştırma Grubu üyesi ve Fen Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Koray Sayın'ın önerdiği "mp38-MAPK İnhibitörü Olarak Yeni Diaril Üre Sentezi: Mide Kanseri İlaç Tasarımı" başlıklı proje TÜBİTAK'ın amiral projesi olarak kabul edilen 2022 yılı 1. Dönem ARDEB 1001 kapsamında desteklenmeye layık görüldü.

SCÜ yürütücülüğünde gerçekleştirilecek projede Yozgat Bozok Üniversitesi ile Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinden de çok sayıda araştırmacı yer alacak.

Proje ekibinde ise SCÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Ataseven başta olmak üzere Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Gömeç, Doç. Dr. Hayreddin Gezegen, Doç. Dr. Ercan Çaçan, Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Hümeyra Taşkın Kafa, Dr. Öğr. Üyesi Mürşit Hasbek, Doç. Dr. Hüseyin Özden, Doç. Dr. Züleyha Doğanyiğit, Arş. Gör. Dr. Aslı Okan Oflamaz yer alacak.

Haber Tarihi : 13.07.2022