Şiddet Bir Yazgı Mıdır?

Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından “Şiddet Bir Yazgı mıdır? ” konulu konferans düzenlendi.


Yabancı Diller Yüksekokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Bekir Zengin, Dr. Öğr. Üyesi Handan Güler, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.


Program saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından başladı.


Programın açış konuşmasını yapan Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bekir Zengin, “Yabancı Diller Yüksekokulu deyince sadece yabancı dilin öğrenildiği bir yer değil, bütün alanlarda entelektüelliğe doğru giden yolun başlangıcı olarak. Sorunların, değişimlerin başında gelen en büyük sorunlardan bir tanesi aile içi şiddet, kadın erkek ilişkilerindeki eşitsizlik. Bu tür konular giderek gündemimizde daha çok yer alıyor. Eylül, Ekim, Kasım aylarında Türkiye’de toplam 106 kadın öldürüldü. Bunun bir tane nedeni yoktur muhakkak. En başında da sanırım duyarsızlık ve bu konuya olan ilgisizlik galiba en başta geliyor.” diye aktardı.


Açış konuşmasının ardından konferansta konuşan Dr. Öğr. Üyesi Handan Güler, “Gerçekten şiddet bir yazgı mı? Türk Dil Kurumuna yazgının tanımına baktığımız zaman, ‘Tanrı’nın uygun görmesi, kader, yazı, alın yazısı’ gibi tanımlamalar var. Tanrı’nın böyle bir şeyi uygun göreceğine inanmıyorum. Çünkü Tanrı yarattığı iki kuluna da eşit bakıyordur mutlaka. Ama insanların aynı bakış açısında olmadığını biliyoruz. Şiddet sadece geri kalmış toplumlarda mı veya eğitimsiz toplumlarda mı? Hayır, eğitim düzeyi yüksek kişilerde de şiddeti görüyoruz, gelişmiş ülkelerde de şiddeti görüyoruz. O hâlde şiddet toplumsal bir sorun ve bu sorunun çözümü benimle başlayacak. Ben kendimi değiştirdiğim zaman toplum değişecek ve hep birlikte bu değişimi yaşayacağız. Sorun çözme yöntemi olarak şiddeti kullanmamalıyız. Çocukların önünde tartışmamaya özen göstermeliyiz. Çocuklara kendilerine ve başkalarına saygı duymayı öğretmeliyiz. Şiddet uygulayan kişinin de yardıma psikolojik tedaviye ve desteğe gereksinimi vardır. Bataklığı kurutmadığınız sürece şiddet kısır bir döngü olarak onunla olmazsa bir başka kadınla olacak onun için şiddet uygulayan kişilerin de tedavi edilmesi son derece önemli. Değişim benimle başlar kendimi değiştirmeliyim.” diye konuştu.


Program Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Bekir Zengin’in, Dr. Öğretim Üyesi Handan Güler’e belge ve çiçek vermesinin ardından sona erdi.



Haber Tarihi : 11.12.2018

AYLARA GÖRE HABERLER