Rektörümüzün Öğretmenler Günü Mesajı

 

 

Üretken, bilinçli ve eğitimli bir nesil, ülkenin en büyük hazinesidir. Ülkemizin 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşması için eğitimin büyük bir rol oynayacağı aşikârdır. 


Bizlerden geleceği devralacak olan çocuklarımızı sevgiyle, eğitimle, öğretimle besleyen öğretmenlerimiz, bir insan yetiştirmenin verdiği mutluluğu mesleklerinin manevi karşılığı olarak değerlendirerek görevlerin en ulvisini icra ederler. 

Geleceğimizi, hiç tereddütsüz emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz kendilerine duyulan güvenin mesuliyetini bir ömür boyu taşırlar.


Hz. Ali’nin, “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.” diyerek önemini ifade ettiği, geçmişte bu kutsal görevi yapmış bir öğretmen olmam ve bu gün de üniversite öğrencilerini yetiştiren bir akademisyen yani yine bir öğretmen olmam sebebiyle bu görevi icra etmiş olmanın verdiği haz her daim yüreğimin en derin yerinde olacaktır. 

Bu duygu ve düşüncelerle geçtiğimiz günlerde Hakk’ın rahmetine kavuşan Ali Nacak Hocam başta olmak üzere rahmetli olan öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlık ve afiyetler diliyorum.

Aydınlık bir gelecek adına kutsal olduğu kadar mesuliyeti de ağır bir mesleği icra eden bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü, şahsım ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi mensupları adına kutluyorum.
 

                                                                                                                                              Prof. Dr. Alim Yıldız
                                                                                                                                                 Rektör
 



Haber Tarihi : 23.11.2018

AYLARA GÖRE HABERLER