3. Uluslararası Termal ve Sağlık Turizmi Zirvesi Üniversitemizde Gerçekleştiriliyor

Birçok doğal güzelliği içinde barındıran, yerli ve yabancı birçok kişinin şifa bulmak üzere geldiği Kangal Balıklı Kaplıcaları, Sıcak Çermik ve Soğuk Çermik tesislerine sahip olan ilimizde Sivas Valiliği Öncülüğünde  ilk defa sağlık turizminin canlandırılması için  çeşitli etkinlikler düzenlendi. 
 
Bu kapsam da Üniversitemiz Kültür Merkezinde gerçekleşen 3. Uluslararası Termal ve Sağlık Turizmi Zirvesi’nin 2. oturumunda termal kaplıcaların, hastanelerin tanıtıldığı konferans düzenlendi. 

Turizm zirvesine Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Ali Taşkın, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, Türkiye Sağlık Turizmi Gelişme Konseyi Başkanı Emin Çakmak, il protokolü, sağlık ve termal turizm işletmecileri ile 5 kıtadan, 52 ülkeden çok sayıda turizm acentesi sahibi katıldı. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan zirvede 52 ülkeden gelen 256 katılımcıya termal ve sağlık kuruluşlarını tanıtan sinevizyon izletildi. 


Toplantı Kentin Turizminin Canlanmasına Vesile Olacak


Zirvenin üçüncüsünün Sivas'ta yapılmasının en önemli nedenlerinden birinin kentin kabuğunu kırması olduğunu belirten Sivas Valimiz Davut Gül, "Sivas'ta son 10 yılda yapılan otellerin, konaklama tesislerinin sayısı 20'nin üzerinde. Bu, Sivas'ın ve Türkiye'nin gücü." dedi. 

Gül, Sivas'ın aynı zamanda ulaşılabilir bir şehir olduğunu da aktararak, "Sivas güvenilir ve kolay ulaşılabilir bir şehir. Sivas aynı zamanda Türkiye'nin en az suç işlenen, dünyanın en az suç işlendiği şehirlerden biri. Sivas'ın 7 bin yıllık bir geçmişi, güçlü bir medeniyeti, güçlü bir tarihi var ve güçlü bir birikimi var. Bunu da Sivas'ı gezdiğinizde ayakta kalan eserleriyle görebilirsiniz. Sivaslılar da bunun farkında. İnşallah bu toplantı kentin turizminin canlanmasına da vesile olacak. Sivas, nem oranının en az olduğu ve güneşi en iyi alan şehir, kaplıcaları ve doğal güzellikleriyle de şifa kaynağı." diye konuştu. 

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ise ilimizde son dönemde yapılan turizm altyapı çalışmaları ve yapılan tesisler hakkında katılımcılara bilgi vererek zirvenin ülkemiz ve ilimize faydalı olmasını temenni etti ve katılımcılara teşekkür etti. 

Sivas'ın termal ve sağlık turizmi açısından görücüye çıkmaya hazır olduğunu dile getiren Türkiye Sağlık Turizmi Gelişme Konseyi Başkanı Emin Çakmak, "Konseyimiz 13 yıldır faaliyet gösteren, 375 üyesi olan, 91 ülkede 165 ofisle temsil edilen bir konsey. Bu toplantıda Sivasımızın termal tesisleri, hastaneleri, doktor balıkların tedavi çeşitleri tanıtılacak. Sağlık turizminde dünyada Amerika ve Almanya'dan sonra 3. olarak söylenmeye başladık. Bu tür zirvelerle ülkemizi en iyi şekilde tanıtmaya, bayrağını dalgalandırmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar 500 etkinliğe imza attık ve atmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. 

Ticaret Bakanlığı Sağlık Turizm Daire Başkanı Alperen Kaçar da etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. 

Konferansın 2. oturumunda Sivas'taki hastane yöneticileri ve termal tesis işletmecileri yabancı katılımcılara sunum yaptı.



Haber Tarihi : 28.09.2018

AYLARA GÖRE HABERLER