Enfeksiyon Hastalıklarına Dikkat!

Kış aylarında enfeksiyon hastalıklarının daha sık görülmesi nedeniyle Üniversitemiz Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Bakır önemli açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Bakır yaptığı açıklamada; “Kış aylarında sıkça görülen hastalıklar genellikle soğuk algınlığı ve griptir. Havaların soğuması ile birlikte çıkan ve salgın olarak yayılan bu hastalıkların arasındaki farkı bilmemiz önem arz etmektedir.” dedi.

Prof. Dr. Bakır, soğuk algınlığı denilen hastalığın daha çok burun ve boğaz alanını içeren burun akıntısı, gözde sulanma ve hapşırma şeklinde seyreden bir hastalık çeşidi olduğun ifade ederek hafif ateş ve boğaz ağrısı ile üç-beş gün içerisinde hastalığın kişi üzerindeki etkisinin tamamen kalkacağını belirtti.

Grip hastalığının daha ağır şekilde seyrettiğini belirten Prof. Dr. Bakır, “Grip influenza dediğimiz virüsün neden olduğu boğazda yanma, öksürük, yaygın vücut ve kas ağrıları ile seyreden bir hastalıktır, Hastalarımız daha çok 39-40 dereceyi bulan ateş, üşüme-titreme gibi rahatsızlıklarla Hastanemize gelerek bizlere başvuruyor.” dedi.

Prof. Dr. Bakır konuşmasının devamında, “Grip hastalığına yakalanan ve risk gurubu dediğimiz 60-65 yaş üstü yaşlılarda, kronik akciğer hastalığı olan hastalarımız ile diğer kronik rahatsızlığı olan hastalarda (böbrek, diyabet, gebeler vb.) tedavi süreci düzgün ilerlemez ise ölüm ile sonuçlanabilir.“ dedi.

Bu risk gurubuna giren kişilerin kış aylarına girmeden aşı yaptırması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Bakır, risk gurubu içinde bulunan kişiler gribe yakalandığında mutlaka bir hekime görünmeleri gerektiğini belirterek grip hastalığına yakalanan kişilerle temasa geçilmemesi konusunda uyardı.

HABERLE İLGİLİ VİDEO İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:

youtu.be/RSIoK3dkQhQ    KANAL 58

youtu.be/AD900YIYIEo      SRT

 

 



Haber Tarihi : 24.01.2017

AYLARA GÖRE HABERLER