Kurumsal Eğitim Programı Yönetim Sistemi (KEPYS) Yazılımı Eğitimi Yapıldı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde (SCÜ) Kurumsal Eğitim Programı Yönetim Sistemi (KEPYS) Yazılımı Eğitimi yapıldı.

Bu yazılım ile birlikte, yoklamalarının kare kod ile yapılması, not giriş ve takiplerinin yapılması, haftalık ders programlarının gerçek zamanlı olarak takip edilmesi, öğrenim hedeflerinin oluşturulması, ders kurulu ve fakülte hedefleri ile ilişkilendirilmesi ile program değerlendirmesi yapılması, soru bankasının oluşturulması, soru bankasındaki soruların öğrenim hedefleri ile ilişkilendirilmesi ile gerçek manada bir ölçme ve değerlendirme yapılması, karne uygulaması ile klinik becerilerin takip edilmesi, sistem içi geri bildirimler alınması, öğrenciler için öz değerlendirme yapabilme imkânları ile düzeltici faaliyetlerde kaynak teşkil edecek sürekli bir geri bildirim alınabilmesi gibi birçok kazanım sağlanacak.

Kültür Merkezi Keykavus Salonunda verilen iki günlük eğitime Tıp Fakültesi öğrenci ve öğretim üyeleri katıldı.

İlk gün, Yazılım Uzmanı Sevgi Uzun; Tıp Fakültesine kazandırılan KEPYS alt yapı projesi kapsamında yapılan eğitimde yazılımın hem eğitici hem de eğitim sorumlusu boyutunda nasıl kullanılacağını detaylı bir biçimde anlattı. Öğrenci oturumunda ise öğrencilerin gözünden uygulamanın nasıl kullanılacağını gösterdi. İkinci gün ise Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalından Öğr. Gör. Fazıl Serdar Gürel, yazılımın içerisindeki eğitim içeriklerinin nasıl oluşturulacağı, birbirleri ile ilişkilerinin nasıl kurulacağı ve sonrasında analizlerin nasıl gerçekleştirilebileceğine dair detaylı bir eğitim verdi.

Haber Tarihi : 26.10.2022