Rektörümüz Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Üniversite yönetimimiz Şehir-Üniversite iş birliğinin daha da pekişmesi açısından ilimizdeki merkez mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Üniversitemiz Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltılı toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Danışmanız Prof. Dr. Recep Toparlı, Sivas Muhtarlar Derneği Başkanı Duran Koç ve çok sayıda muhtar katıldı. 

Sivas Muhtarlar Derneği Başkanı Duran Koç yaptığı açıklamada, “Öncelikle Cumhuriyet Üniversitemizin Rektörü Alim Bey’e çok teşekkür ediyorum, ayıca hepinizin yakinen tanıdığı Rektör Danışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı Hocama da çok teşekkür ederim. Böyle bir toplantıyla halkımızın sesi, gözü kulağı, eli ve yürüyen ayağı olan biz muhtarları Üniversiteye davet ettikleri için çok teşekkür ederim.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ise, “Muhtarlarımız bir şehir için, bir ülke için önemli çünkü herkesle temas hâlindeler. Problemleri çözme noktasında onlara yardımcı oluyorlar ve bir mahallenin nabzını tutan kişilerdir. Üniversite yönetimimiz şehri tanıyan insanlar ve bunların çoğunluğu da mahallelerde kalan insanlar. Üniversiteler büyük şehirlerde her konuyu çalışırlar ama küçük şehirlerde o şehrin motoru olmak durumundadır. Şehrin problemlerini halletmek zorundadır, o şehri geliştirmeye yönelik çalışmalar yapmak zorundadır. Biz de Sivas’ta bunu yapmaya çalışıyoruz. Yaklaşık bir yıldır bu görevi sürdürüyoruz, yapılanların bir kısmını belki medyada anlattık bir kısmını kişisel olarak anlattık, birçok şey yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. İnşallah bu hizmetler şehre geri dönecek, şehrin gelişmesine de katkı sağlayacak.” ifadelerini kullandı.

Rektörümüz Yıldız, “Ayrıca buradan muhtarlarımıza bir müjde vereyim, geçenlerde muhtarlarımız dernek olarak bizi ziyaret için geldiklerinde üniversiteye bundan böyle nasıl gireceklerini sormuşlardı. Üniversitemize hızlı geçiş sistemi getiriyoruz, muhtarlarımızın kartları da hazır. Onları en kısa zamanda kendilerine vereceğiz. Onlar da beklemeden yerleşkemize girebilecekler.” dedi.

Program toplu fotoğraf çekimiyle son erdi. 



Haber Tarihi : 25.07.2017

AYLARA GÖRE HABERLER