Sivas'ta 2025-2026 adli yıl, düzenlenen törenle resmi olarak açıldı. Sivas Adliyesi Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Salih Cem İnan, il protokolü, yargı mensupları ve davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, günün anlam ve önemine dair konuşmalar gerçekleştirildi.
Törende yapılan konuşmalarda, adaletin sağlanmasında izlenecek yöntemlerin, hukukun özgürlüğünün ve yargının bağımsızlığının önemi vurgulandı. Konuşmacılar, toplumun adalete olan güveninin korunabilmesi için yargı mensuplarının taşıdığı sorumluluğa dikkat çekti.
Tören programı, kokteyl ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.
Bizler de Sivas Cumhuriyet Üniversitesi olarak, yeni adli yılın ülkemize ve tüm yargı camiasına hayırlı olmasını temenni ederiz.