“Rıza Çalımbay ile Spora Dair” Adlı Söyleşi Programı Düzenlendi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi tarafından  "Rıza Çalımbay ile Spora Dair" adlı söyleşi programı düzenlendi.


Üniversitemiz Kültür Merkezinde gerçekleşen programa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Demir Gurup Sivasspor’un Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Hazar, Spor Bilimleri Fakültesi akademisyenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Programın açış konuşmasını yapan Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Hazar, “Böylesi programları önemsiyoruz. Sivas’ta, spor alanında önemli yol kat etmiş isimlerini öğrencilerimiz ile buluşturuyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Ardından konuşan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hakan Yekbaş, “Beşiktaş’ın efsane futbolcusu, efendiliği ile bilinen Sivas’ın öz evladı Rıza Çalımbay’ın, siz değerli öğrencilerimize vereceği çok şey var eminim. Sizlerden ricam Rıza Hoca’mızı can kulağınız ile dinlemenizdir.” dedi.

 

Ünlü teknik adamın spor hayatı ile ilgili izletilen kısa filmlerin ardından konuşan Rıza Çalımbay, “Sivas benim memleketim. Üniversitemizden böyle bir teklif geldiğinde hiç düşünmeden kabul ettim. Sivas için elimden gelen her şeyi yaparım. Siz değerli öğrenci arkadaşlarımızla bir araya gelmek beni heyecanlandırdı. Geleceğin spor alanlarında sizin gibi pırıl pırıl gençleri görecek olmak çok güzel. Sivas’ın ve Türkiye’nin spor camialarının sizin gibi gençlere ihtiyacı var. Sizden ricam kendinizi iyi yetiştirmeniz. İnsanî değerlerinizin yanı sıra her alanda kendinizi geliştirmelisiniz.” dedi.   

 

Program hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.
 



Haber Tarihi : 09.12.2021

AYLARA GÖRE HABERLER