Üçüncüsü Düzenlenen Sivas Günleri Görkemli Açılış Töreniyle Başladı.

’Başkent Sivas Günleri-3’’ etkinliği; Ankara Sivaslı Dernekler Federasyonu öncülüğünde Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi, Cumhuriyet Üniversitesi, STSO ve SESOB’un katkılarıyla düzenlendi
.
Cumhuriyetin temellerinin atıldığı şehrimizin kültürünü, tarihini, sanatını, folklorunu yakından tanıtmak amacıyla 1-4 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek olan etkinlik Atatürk Kültür Merkezi’nde başladı. 
 
Etkinliğe Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamanoğlu, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Sivas Milletvekilleri Habib Soluk, Selim Dursun, Hilmi Bilgin, Belediye Başkanı Sami Aydın, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal Kılıç ile Ankara’da yaşayan çok sayıda Sivaslı ve geçmiş yıllarda Sivas’ta görev yapmış bürokratlar katıldı.
 
Millî Eğitim Bakan Yılmaz, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "‘’Başkent Sivas Günleri-3’’ etkinliğinde yaptığı konuşmada, "Sivas türküdür, türküleri alırsanız Türkiye güzelliğini kaybeder. Dolayısıyla Türkiye Sivas ile güzeldir. Sivas türküleriyle güzeldir." ifadesini kullandı.
 
Yılmaz, Sivaslı olmanın başkasından üstün olmak anlamına gelmediğini ancak kendilerini başkalarından farklı kıldığını, bu farklılıkları da zenginlik saydıklarını belirtti.
 
Konuşmaların ardından Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve beraberindekiler Üniversitemizin standını ziyaret ederek Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’dan, sergilenen ürünler ve bilimsel çalışmalar hakkında bilgi aldılar.
 
 
 

 



Haber Tarihi : 02.12.2016

AYLARA GÖRE HABERLER