Sivas İŞGEM PechaKucha Etkinliği Gerçekleştirildi

 Türkiye’de yalnızca 3 ilde yapılan PechaKucha Etkinliği, İzmir ve Eskişehir’in ardından ilk defa  Sivas’ta düzenlendi.

 

Sivas İŞGEM  tarafından organize edilen etkinliğe Cumhuriyet Teknokent ‘te, bünyesinde faaliyetlerini sürdüren firmalar ile Cumhuriyet Teknokent girişimcilik kursu öğrencileri aktif katılım sağladı.

 

Fikir, proje ve tasarıları ile öne çıkan 8 konuşmacının sahneye altışar dakika ile çıktığı etkinlikte katılan her firma, kendi faaliyetlerini, fikirlerini, projelerini ve tasarılarını görsel sunumlarla tanıttı.

İş geliştirme sürecinin en önemli aşaması olan proje geliştirme aşamasının önemine değinilen toplantı katılımcılara oldukça yarar sağladı.

 

PechaKucha Night Nedir?

 

PechaKucha Night, Şubat 2003’te Tokyo’daki Mimarlık Ofisi’nden Mark Dytham ve Astrid Klein tarafından genç tasarımcıların buluşup ilişkilerini genişlettiği ve işlerini kamusal alanda gösterebildikleri bir etkinlik olarak ortaya çıktı.

 

PechaKucha Night bugün kâr amacı gütmeyen bir paylaşım ve iletişim aktivitesi olarak dünyanın 1000’den fazla kentinde düzenli olarak yapılıyor. PechaKucha sunum formatı fikirlerin 20 saniyelik 20 slayttan oluşan 6 dakika 40 saniyelik görsel bir sunumla izleyiciye kısa sürede etkin bir biçimde aktarılması esasına dayanıyor.



Haber Tarihi : 28.08.2018

AYLARA GÖRE HABERLER