Kariyer Planlama Konferansı

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü tarafından ‘Kariyer Planlama’ adlı konferans düzenlendi.


Düzenlenen programa Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Zübeyda Akın Polat, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berrin Filizöz, öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.


Kariyer planlamanın akademik kariyer açısından çok önemli olduğuna değinerek sözlerine başlayan Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Zübeyda Akın Polat, “Biz Sağlık Bilimleri Enstitüsü olarak öğrencilerimizin ihtiyacı olan konularda programlar düzenledik. Kariyer planlamanın tam da sizin yaşlarınızda çok önemli olduğunu düşünüyorum. Kariyer planlama çok parametreli bir şey; kendinizi tanımanız gerekiyor, akılcı bir kariyer planlanması yapmanız gerekiyor.” dedi.


İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berrin Filizöz ise, “Kariyer kavramının bilimsel ne anlama geldiğini ve bu konuda nasıl yol alınacağı noktasında çok bilinçli olmadığımızı fark ediyoruz. Kariyer insan kaynakları yönetiminin en temel ve günümüzde en çok tartışılan konularından bir tanesidir. Bizim ülkemizde de maalesef kariyer konusunda da aslında standart yol izliyoruz. Biz aslında kariyerin bir mesleğe başladığımız zaman var olduğunu düşünüyoruz. Aslında kariyer özellikle günümüzde postmodern yönetim anlayışında kariyer aklın erdiği andan itibaren başlıyor. Biz ikiye ayırıyoruz. Bireysel kariyer planlaması ve örgütsel kariyer planlaması. Biz bireysel kariyer planlanmasını çok da müdahil olmadığımız bir yönde ilerletiyoruz. Yanlış olan da bu zaten. Bir mesleğe başladığımızda kariyerimiz başladı zannediyoruz. Aslında olay öyle değil bunun öncülleri var.” dedi. 


Prof. Dr. Berrin Filizöz konuşmasının devamında, “Artık günümüzde ne kadar ücret kazanırsanız kazanın eğer iyi bir kariyer elde edemiyorsanız o ücret sizi artık motive etmiyor. Kariyer bir meslek seçmek değil, kendi bilgi birikimimize ve eğitimimize uygun bir meslek seçmek. Bu meslekte ilerlemek ve bu ilerleme paralelinde de daha yüksek ücret elde etmek istiyoruz. Bizim şu anda geleneksel ve çok yönlü kariyer diye iki temel kariyer planlamamız var. Geleneksel kariyerde hedef terfidir. İkincisi iş güvencesi istiyor. Fakat bugün sizler de iş güvencesinin yanında başka bir şey istiyorsunuz. Artık geleneksel kariyerden çıktık; biz terfi istemiyoruz biz psikolojik olarak da tatmin olmak istiyoruz diyor sizin nesliniz. Yani değer verildiğini hissetmek istiyorsunuz, emeğinizin karşılığını almak istiyorsunuz.” ifadelerini kullandı.



Haber Tarihi : 29.11.2019

AYLARA GÖRE HABERLER