Güvenli Yerleşke

Üniversitemiz daha güvenli üniversite olma yolunda çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda, geçtiğimiz yıllarda gerçekleşen trafik kazalarının, yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için bir dizi çalışma yapıldı.

Birtakım olumsuzlukların önüne geçmek amacıyla, Trafik Yönergesi’nin çıkarılması, otoparkların büyütülmesi ve düzenlenmesi, otoparklarda engelliler için ayrılan kısımların kapasitelerinin artırılması, trafik lambalarının yenilenmesi ve en son olarak her fakültenin, yüksekokulun ve meslek yüksekokulun kullanımında olan ve edindikleri özel otopark kumandası ile çalışan otomatik otopark bariyer sistemi CÜHGS’ye (Hızlı Geçiş Sistemi) entegre edilerek kumanda kullanımının önüne geçildi.

Rektörlüğümüzden yapılan açıklamaya göre, bu sayede mağduriyetlerin önüne geçmek, trafik kurallarının çiğnenmemesi gibi öncelik arz eden hedeflere büyük ölçüde ulaşılmış ve daha güvenli üniversite çalışmaları sonuçlarını vermeye başlamıştır.

Haber Tarihi : 27.12.2018