Siber Güvenlik Eğitimi

Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesinin Desteği ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Siber Güvenlik Topluluğu’nun ev sahipliğinde “Temel Network Eğitimi” verildi.

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) B Blok Laboratuvarında verilen eğitime öğretim elemanları, konuşmacı Durmuş Ali Şen, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Siber Güvenlik Topluluğu üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Konuşmacı Durmuş Ali Şen, katılımcılara temel ağ bileşenleri, switch, hub gibi ağ elemanlarından ve bunun yanında temel ağ kavramları hakkında bilgi verildi. Aynı zamanda Şen, aslında her gün kullandıkları internetin nasıl işlediğini, hangi protokollerin kullanıldığını, switch,router,hub gibi ağ elemanları konularında bilgilendirdi.

İki gün süren eğitimde öğrenciler arasında yarışmalar da yapıldı.

Son olarak Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Siber Güvenlik Topluluğu, bu alandaki faaliyetlerinin artarak devam edeceğini söyledi.

Eğitim, Bg-tek firmasından gelen Durmuş Ali Şen’e teşekkür plaketi verilmesiyle son buldu.

Haber Tarihi : 23.12.2019