Türkiye ve Kudüs Sevdalısı Piyanist Blet'den Üniversitemizde Konser

 Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Stephane Blet Üniversitemiz Kültür Merkezi’nde unutulmaz bir konser düzenlendi.

Kadı Burhaneddin Salonu’nda düzenlenen konsere Adli Yargı Komisyonu başkanı Burçin Çetinkaya, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Vali Yardımcısı Mehmet Nebi Kaya, öğretim elemanları, öğrenciler ve çok sayıda müziksever katıldı.

Konser öncesi açış konuşması yapan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Kudüs'ün kırmızı çizgimiz olduğunu ifade ederek, "Bugün biz fazla konuşmayacağız, sanat konuşacak. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ‘Kudüs kırmızı çizgimizdir’ demişti. Evet Kudüs kırmızı çizgimizdir. Kudüs'ü İstanbul'dan, Edirne'den ayırmayız." dedi.

Konseri öncesi konuşan Blet, Üniversitemizde bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Türklerle gerçekten gurur duyuyorum. Çünkü Siyonizm'in ne olduğunu çok iyi biliyorsunuz. İblis’e karşı savaşıyoruz. Bu nedenle çok ciddi bir boykot ortaya koymamız lazım. Yoksa Filistinli kardeşlerimizi öldürmeye devam edecekler. Yarın da sıra bize gelecek. Eminim ki beraber kazanacağız. Tek bir kuruş onlara vermememiz lazım. İnternette listeler var. Onların ürünlerini kullanmayalım." dedi.

Ünlü Piyanist besteci Stephane Blet konserinde Türk-Osmanlı rapsodisini çalarken ardından yeni bestesi olan Filistin'i ilk kez dinleyenler ile buluşturdu. Konseri müzikseverler tarafından yoğun beğeni alan ünlü sanatçı ayakta alkışlandı.

Program sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Stephane Blet’e üzerinde ismi yazılan Türk Bayrağı motifli bakır tablo hediye etti. 



Haber Tarihi : 25.12.2017

AYLARA GÖRE HABERLER