İrfan Meclisi'nin Bu Ayki Konuğu Vali Davut Gül Oldu

Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Recep Toparlı tarafından hazırlanıp sunulan İrfan Meclisi’nin bu ayki konuğu Sivas Valisi Davut Gül oldu.

Abdi Ağa Konağı’nda gerçekleşen programa Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı, Üniversitemiz Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Hakan Yekbaş, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın ile öğrenciler katıldı.

Üniversite öğrencilerinin kendisi hakkında merak ettikleri sorulara cevap veren Gül, Sivas hakkındaki görüşlerini dile getirdi.

Programın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Yıldız, “Bu programlarda ben kendimi de ev sahibi olarak görüyorum.  İrfan Meclisi’nin ilk toplantısını hatırlıyorum, o zaman bana görev vermişlerdi. Sivas’ın değerleri ile ilgili 15 dakikalık bir konuşma yapmıştım, daha sonra da gelen misafirimizin konuşmaları vardı.  Öyle bir tevafuk oldu ki tam programı yapacaktık o hafta Belediye Başkanımız şehir dışına çıkmak zorunda kaldı, program bir sonraki haftaya kaldı, bir sonraki hafta da Mevlid Kandili’ne rastladı, ben de Şemseddin Sivasî’yi anlattım ve o yılı da Şemseddin Sivasî Yılı ilan etmeyi planlamıştık, orada söyledik kabul gördü ve yıl sonuna kadar hep Şemseddin Sivasî’yi andık, bitti dediğimiz anda yeni programlar çıktı. Böyle bir programa imkân verdikleri için Belediye Başkanımıza  ve Sayın Valime çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Gül, “Hayatınızda sizler her şeyi başarabilirsiniz, başarının anahtarı çok çalışmak. Bunu yapmak elinizde, aldığınız diploma; sizin sadece diplomalı bireyler olmanızı sağlar, kendinizi de geliştirmelisiniz.” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Sami Aydın da, “Öğretmenlik kutsal bir meslek. Sizler yarının öğretmenleri olacaksınız. Gittiğiniz yerlerde fark oluşturan bireyler olmayı hedeflemelisiniz. Bazen bir köy öğretmeninin yaptıkları bir öğrencinin hayatını değiştirebilir. Sizler bu noktada çocukların hayatına dokunacak en önemli yerde bulunacaksınız. Bunun için işinizi severek yapın çünkü bir çocuğun anne babasından sonra örnek aldığı ilk kişi öğretmenidir.” dedi.

Programın sonunda günün anısına Başkan Aydın ve Rektörümüz Yıldız Vali Davut Gül’e çeşitli hediyeler takdim ettiler.

 

 



Haber Tarihi : 09.10.2016

AYLARA GÖRE HABERLER