Ayı Saldırısından Kurtuldu

Koyulhisar ilçesinde, Türk Bayrağı’nı daha büyüğüyle değiştirmek için çıktığı tepeden dönerken ayının saldırısına uğrayan 63 yaşındaki Ahmet Temel, Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi edildi. 


Yakınları tarafından önce Koyulhisar Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Temel, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Üniversitemiz Tıp Fakültesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Burada ameliyat edilen Temel'in sağ kolu alçıya alındı. 

Ameliyatı gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Özhan Pazarcı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, hastanın çok şanslı olduğunu, ayının ısırdığı bölgedeki önemli damar ve sinirlerin zarar görmediğini belirtti. 

Kolunu Kurtardık

Hastanın ön kol kemiğinde parçalı kırık ve yumuşak dokusunda parçalanmalar olduğunu dile getiren Dr. Pazarcı, "Yara bakımını yaptıktan sonra önümüzdeki günlerde hastamızı tekrar ameliyata alacağız. Şu anda her şey yolunda gidiyor. Kolunu kurtardık. Hastamızın sağlık durumu gayet iyi." dedi. 

Aynı yoldan bir yıldır gelip gittiğini, ancak bugüne kadar hiç ayı görmediğini, tepedeki Türk Bayrağı’nı değiştirip köye dönerken bir bağırtı duyduğunu anlatan hasta Ahmet Temel, "Önce alarm sandım ama sonra ayı olduğunu fark ettim. Ayılardan biri önce önüme çıkarak üstüme zıpladı. Onunla boğuştuk, ben elimdeki nacağı vurmaya çalıştıkça o kaçtı. Sonra nacağı kafasının üstüne vurunca kulağı kesildi ve kaçtı. İki taneymiş, onu göremedim, ikincisi gelince koluma saldırdı. Ona da vurmaya çalıştım ama yaralayamadım. Sonra o da kaçtı. Koluma baktım kan akıyor, o vaziyette eve geldim. Elimdeki nacakla kurtardım kendimi." dedi.

Hasta Ahmet Temel’in şanlı Türk Bayrağımızı yenilerken uğramış olduğu saldırı ve hastanemizde geçirmiş olduğu başarılı operasyon yerel ve ulusal basında geniş yankı uyandırdı.
 



Haber Tarihi : 07.08.2018

AYLARA GÖRE HABERLER