Eczacılık Fakültesi Mezuniyet Töreni Düzenlendi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde (SCÜ) Eczacılık Fakültesi Mezuniyet Töreni düzenlendi.

 

Törene, SCÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Saraç, 37. Bölge Sivas Eczacılar Odası Başkanı Ecz. Bahadır Eren, dekanlar, müdürler, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

 

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

 

Mezuniyet programının açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ataseven “Eczacılık mesleği sağlıkta hizmet sunumun olmazsa olmazlarından birisidir. Sağlıkta hizmet bir ekip işidir. Hekimlerin ardından sağlık hizmetinin sunulmasında eczacılarımızın yeri çok büyük. Mezunlarımız bundan sonraki hayatlarında mesleklerini düzgün bir biçimde sürdürmeleri gerekir. İnsanlarımıza bu hizmeti en şekilde sunmaları gerekiyor. Bunu en iyi şekilde yapacağınızdan hiç şüphemiz yok.” dedi. 

 

Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saraç “2011 yılında kurulup 2013 yılında ilk öğrencilerini alan SCÜ Eczacılık Fakültesi yenilenen derslik ve laboratuvarları ve son dönemde yapılan Sivas Eczacı Odası Kütüphanesi ile genç ve dinamik hoca kadrosu ile yurdumuzun dört bir yanına vatanını ve milletini seven eczacılar yetiştiriyor. Başta Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcılarımız ve 37. Bölge Sivas Eczacılar Odası Başkanı Ecz. Bahadır Eren olmak üzere fakültemize emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliyorum.” şeklinde konuştu. 

 

37. Bölge Sivas Eczacılar Odası Başkanı Ecz. Bahadır Eren, konuşmasında “Oldukça yoğun ve yorucu geçen bir eğitimin ardından mesleğe adım atmış bulunuyorsunuz. Her biriniz ülkemizin dört bir yanında ve farklı alanlarda görev alacak, genç, donanımlı ve özgüvenli eczacılar olarak mesleğinizi icra edeceksiniz.” dedi.

 

Eczacı andının okunmasının ardından diploma törenine geçildi.

 

Törende fakülte birinci, ikinci ve üçüncülerine diplomaları ile plaketlerini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ataseven, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saraç, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Alim ve Diş Hekimliği Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Vildan Bostancı verdi.

 

Tören öğrencilerin kep atmasıyla son buldu.
 



Haber Tarihi : 13.06.2022

AYLARA GÖRE HABERLER