Muhteşem Âşık Veysel Konseri

Âşık Veysel'in doğumunun 125. yılı dolayısıyla Türk Dünyası Müzik Topluluğu tarafından konser programı düzenlendi.


Üniversitemiz 4 Eylül Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Taşkın, akademik ve idari personel ile öğrencilerimiz katıldı.


Birçok ülkeden sanatçıların oluşturduğu ve bu yılı Âşık Veysel Yılı olarak ilan eden sanatçı grubunu Sivas'a davet ettiklerini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, "Bu yılın Âşık Veysel yılı olması önemli. Böyle bir etkinliğin Âşık Veysel’in doğduğu topraklarda yapılması çok güzel bir durum. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi olarak bu ev sahipliğe ev sahipliği yapmaktan mutluyuz." diye konuştu.


Kültür ve Turizm Bakanlığı, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), TRT AVAZ Kanalı ve Üniversitemiz iş birliği ile düzenlenen program hakkında bilgi veren TÜRKSOY Azerbaycan Temsilcisi Elçin Gafarlı, nesillerin akıllarında unutulmayacak izler bırakan müziğin manevi dünyayı yansıtan ilham kaynağı olduğunu ifade etti.


Türk dünyasının köklü müzik geleneği sayesinde dünya müzik hazinesine büyük katkılarda bulunan pek çok sanatçıyı yetiştirdiğini ve 2012 yılından bu yana pek çok önemli şahsiyeti andıklarını belirten Gafarlı, "Türk dünyasının öncü şahsiyetleri olarak kabul ettiğimiz kişileri gelecek nesillere tanıtmak için var gücümüzle çalışmaktayız. Bu kapsamda bu yılı doğumunun 125. yılında Âşık Veysel Yılı olarak ilan ettik. Bu kararı Türk dünyasının kültür ve sanat hayatına yön veren Kültür Bakanlarıyla birlikte aldık. Aşık Veysel, bu kişilerin içerisinde dikkati çeken, dünya gözüyle göremediklerini gönül gözüyle görmüş ve bizlere göremediğimiz bir şekilde aktarabilmiş bir halk ozanıdır." ifadelerini kullandı.


Sivaslı Ozan Efsanî tarafından verilmiş olan mini konserin ardından sahneye çıkan Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan ve Tataristan gibi ülkelerden sanatçıların seslendirdikleri Âşık Veysel'in eserleri izleyiciler tarafından oldukça beğenildi.



Haber Tarihi : 02.05.2019

AYLARA GÖRE HABERLER