SCÜ Hastanesinde Yapılan Tatbikat Gerçeğini Aratmadı

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi tarafından yapılan güvenlik tatbikatı gerçeğini aratmadı.
 
Tatbikat gereği, Kadın-Doğum ve Çocuk Hastanesi önündeki boş alanda şüpheli bir paket bulunduğu ihbarı yapıldı.
 
Gelişmeler üzerine Hastanemizde siyah kod anonsu verilerek İl Emniyet Müdürlüğü, İl İtfaiyesi, AFAD ve İl Sağlık Müdürlüğünden yardım istendi.
 
İl Emniyet Müdürlüğünden gelen Bomba İmha Uzmanı tarafından şüpheli paket fünye ile patlatıldı. Bu esnada hastanede kundaklama sonucu çıkan yangına Sivas Belediyesi İtfaiyesi tarafından müdahale edildi. Hastanede bulunan hastalar ve yangın esnasında yaralanan vatandaşlar ise AFAD il Müdürlüğü ekiplerince kurtarıldı.
 
Tatbikat sonrası açıklama yapan Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Çağlar Yıldız; “Bugün burada olası bir güvenlik tehdidi karşısında hastane personelinin refleksini ölçmek ve personeli eğitmek maksadıyla hastane afet planı çerçevesinde siyah ve kırmızı kod tatbikatı gerçekleştirdik. Allah gerçeğini yaşatmasın; fakat böylesi durumlara hazırlıklı olmamız gerekli. Kurumlararası koordinasyonun da başarılı bir şekilde uygulandığı tatbikatımıza emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.



Haber Tarihi : 22.10.2021

AYLARA GÖRE HABERLER