Dünya Üçüncüsü Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nden

Dünya Para Atletizm Şampiyonası'nda mücadele eden Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi yüksek lisans öğrencisi Oğuz Akbulut, erkekler T12 kategorisi 400 metre finalinde bronz madalya kazandı.

 

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinde düzenlenen organizasyonun üçüncü gününde piste çıkan Oğuz Akbulut 400 metrede final mücadelesi verdi.

 

Millî atlet, T12 kategorisi 400 metre finalini 48,99'luk derecesiyle üçüncü sırada tamamlarken, 2020 Paralimpik Oyunları'na katılma hakkı da kazandı.

 

Öte yandan Spor Bilimleri Fakültesi Yöneticilik Bölümü dördüncü sınıf öğrencisi görme engelli Millî Takımda yer alan Öznur Alamur ise Dubai de yapılan Dünya Şampiyonası’nda 400 metrede Dünya altıncısı oldu.

 

Birleşik Arap Emirlikleri'nden fakültelerine dönen öğrencilerimiz idmanlarına antrenörleri Spor Bilimleri Fakültesi Öğr. Gör. Ertürk Yamen önderliğinde devam ediyorlar.

 

T12 kategorisi 400 metre finalini 48,99'luk derecesiyle üçüncü sırada tamamlayan Dünya üçüncüsü Millî Atlet Oğuz Akbulut yaptığı açıklamada, “Bu yıl Dubai’de düzenlenen Para Atletizm Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi temsil ettim ve ülkeme bronz madalya getirdim. 7 yıllık aktif olarak yaptığım atletizm sporunda Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin spor tesislerini kullanarak bu başarıyı elde ettim. Daha önce Avrupa ikincisi ve Dünya üçüncüsü başarılarım oldu. Bu başarılarımda Üniversitemizin emeği çok büyük. Bu nedenle Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, CENGEL Birim Sorumlusu ve Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Hazar Hocamıza çok teşekkür ederim. Bütün ve bilgi ve imkânlarını bizlere seferber eden hocalarımıza teşekkür ederim.” dedi.

 

Türkiye Rekoru Üniversitemiz Öğrencisinin

 

Kadınlar T12 kategorisinde 400 metrede Dünya altıncısı olan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Yöneticilik Bölümü dördüncü sınıf öğrencisi Millî Atlet Öznur Alamur ise “Ben madalya alamadım ama 400 metrede Dünya Altıncısı oldum. Bu benim için çok büyük bir başarı. Hem Türkiye rekoru kırdım hem de 200 ve 400 metrede derecemi geliştirdim. Bu başarıma katkı sağlayan Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız hocama, antrenörümüz Ertürk Yamen hocama katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Bu desteklerle 2020 Tokyo Olimpiyatlarında daha güzel başarılara imza atarak Ülkeme madalya ve madalyalarla dönmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.



Haber Tarihi : 25.11.2019

AYLARA GÖRE HABERLER