Gazi Mustafa Kemal Atatürk SCÜ’de Yapılan Törenle Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 83. yıl dönümünde Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde gerçekleştirilen törenle anıldı. 

 

Anma törenine Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ünal Kılıç, Prof. Dr. Hakan Yekbaş, dekanlar, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

 

Törende ilk olarak SCÜ yönetimi, akademik ve idari personel, Daire Başkanlıkları Binası önünden törenin yapılacağı Kültür Merkezi’ne kadar yürüdü. 

 

Kültür Merkezi’nde başlayan tören 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü Başkanı Öğr. Gör. Ergün Tarıkahya “Atatürk’ü Anlamak ve Anmak” konulu sunumunu gerçekleştirdi. 

 

Tarıkahya Atatürk’ün devlet adamlığının yanı sıra hayatı, kişiliği, yaptığı yeniliklerle ilgili bilgi vererek onun dünya siyasetine ve barışına yaptığı katkıları anlattı. 

 

Atatürk’ün dünya liderleri tarafından örnek alındığının altını çizen Öğr. Gör. Tarıkâhya, “Atatürk Türk toplumuna sadece çağdaşlaşma gereği gördüğü için değil bu çağdaşlaşmayı en kısa zamanda gerçekleştirecek yolu gösterdiği ve uyguladığı için büyüktür.” dedi. 

 

Batıdaki birçok ülkenin, birçok liderin Rönesans, Reform, Aydınlanma Çağı, Sanayi Devrimi hatta Fransız İhtilali’nin yüzyıllarca erişemedikleri noktaya Atatürk on yıl içerisinde gelmeyi başardığını kaydeden Tarıkahya, “Bu bakımdan modern Türkiye’nin kurucusudur. Atatürk’ü ölümsüz kılan bu kısa yaşamına sığdırdığı başarılar değil, günümüzde de geçerliliğini koruyan, akılcılık ve bilimselliğe dayanan evrensel düşünce yöntemidir.” diye konuştu.

 

Sunumun ardından Öğr. Gör. Tarıkahya’ya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Kılıç tarafından teşekkür belgesini takdim edildi.

 

Ata’ya Saygı Koşusu Düzenlendi

 

Anma töreninin ardından SCÜ Spor Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen ve öğrencilerimizin yarıştığı Ata’ya Saygı Koşusunda kızlar ve erkekler ayrı kategorilerde yarıştılar. 

 

Yarışmalar sonrasında ödül töreni düzenlendi. Yarışmada dereceye girenlerin ödüllerini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Hazar ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Gül verdi.

 

Kadınlar Kategorisinde Dereceye Giren Sporcular

1-Amine Çam
2-Gülen Ay
3-İkra Gülen

 

Erkekler Kategorisinde Dereceye Giren Öğrenciler

1-Alperen Kabak
2-Yusufcan Aktürk
3-Ozan Şarlak

 



Haber Tarihi : 10.11.2021

AYLARA GÖRE HABERLER