Uluslararası Tasarım ve Sanat Sergisi Düzenlendi

Üniversitemiz Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğretim elemanları tarafından Uluslararası Tasarım ve Sanat Sergisi düzenlendi.

Koordinatörlüğünü Resim-İş Ana Bilim Dalı öğretim elemanı Yrd. Doç. Dr. Bircan Ak Koçak, düzenlemesini Resim-İş Ana Bilim Dalı Araştırma Görevlisi Mustafa Elmas ve Plastik Sanatlar Araştırma Görevlisi Sevda Karaseyfioğlu Paçalı’nın yaptığı sergiye, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çimen, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Taner Çifçi, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aksu, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Erkan Yeşiltaş öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Sergide Üniversitemiz Eğitim Fakültesi öğretim elemanlarının ve dünyanın çeşitli ülkelerinden sanatçıların eserleri sergilendi. Prof. Dr. Alim Yıldız sergiyi gezdi ve sergi koordinatörü Dr. Ak Koçak’tan sergi ve eserler hakkında bilgi aldı.

Sergi ve eserler hakkında bilgi veren Dr. Ak Koçak, “Uluslararası Tasarım ve Sanat Sergisi, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü ve Resim-İş Öğretmenliği Ana Bilim dalının düzenlediği bir etkinliktir. Etkinlikte yedi yabancı,  sekiz de yerli sanatçının eserleri sergilenmektedir. Sergiye Amerika Birleşik Devletleri’nden iki, Rusya’dan bir, Ukrayna’dan iki, İsviçre‘den iki tasarımcı katılmışlar; afişleriyle ve gravürleriyle katkıda bulunmuşlardır. Afişlerin konusu genellikle sosyal içerikli olmakla birlikte dünya sorunlarını ve pekçok sosyal içerikli işleri kapsamaktadır.  Öğretim elemanlarımız ise başta resim yağlı boya olmak üzere sulu boya dijital işlerden oluşmaktadır.’’ ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Yıldız, sergiyi gezdikten sonra öğretim elemanları ve öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

 

HABERLE İLGİLİ VİDEO İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:

youtu.be/M7Ve_wnSa2A        KANAL 58

youtu.be/2MzzPdW9tyk          VİZYON 58

youtu.be/xPapUIylWyA           SRT



Haber Tarihi : 21.02.2017

AYLARA GÖRE HABERLER