“Geriatrik Hasta Gruplarında Ağız Diş Sağlığının Sürdürülmesi Eğitimi” Yapıldı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde (SCÜ) “Geriatrik Hasta Gruplarında Ağız Diş Sağlığının Sürdürülmesi Eğitimi” yapıldı.

 

Gerontoloji Çalışmaları Uygulama Ve Araştırma Merkezi ile Diş Hekimliği Fakültesi işbirliğinde TÜBİTAK 2237A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı kapsamında Diş Hekimliği Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen eğitime Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatma Hastaoğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Eğitimin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Ataseven, “Gerek sosyokültürel açıdan gerekse de dini açılardan,  65 yaş üzeri yaşlı bireylerimiz özel bir konumdadır. Yaşlılarımızı merkeze alan tüm girişimler bu yaş grubunun yaşam kalitesinin artırılmasında ve sağlıklı yaşlanmanın sağlanmasında son derece etkili olacaktır.” dedi.

 

Sonrasında söz alan Merkez Müdürü Hastaoğlu ise merkezlerinin ve eğitim programının amacı ile ve yaptıkları etkinliklere değindi. 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü kapsamında uygulanan eğitimin, sağlık profesyonellerinin yaşlı bireylerin sağlık bakım gereksinimlerini değerlendirmede ve çözüm yolları geliştirmedeki rolüne olumlu etki edeceğine vurgu yaptı.

 

Eğitim, 5 Ekim’e kadar sürecek.
 



Haber Tarihi : 03.10.2022

AYLARA GÖRE HABERLER