2024 QS Avrupa Üniversiteler Sıralamasında SCÜ'den Büyük Başarı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ), dünya çapındaki en saygın üniversite derecelendirme kuruluşlarından QS (Quacquarelli Symonds) tarafından bu yıl ilk kez gerçekleştirilen ve 42 farklı Avrupa ülkesinden 690 üniversitenin değerlendirildiği QS Europe Unıversıty Rankıngs 2024 (2024 Avrupa Üniversite Sıralaması)’te 601+ bandında yer aldı.

 

Ülkemizden sadece 73 üniversitenin sıralamaya dahil olduğu sonuçlara göre SCÜ, Türkiye sıralamasında 43. oldu. Batı Asya sıralamalarının yapıldığı EECA Emerging Europe & Central Asia (Gelişmekte olan Avrupa ve Orta Asya Ülkeleri) sıralamasında ise 301-350 bandında yer aldı.

 

QS sıralamasına dahil olan Üniversiteler; Akademik Tanınırlık, İşveren Tanınırlığı, Yayın Başına Düşen Atıf Sayısı, Uluslararası Araştırma Ağı ve Sürdürülebilirlik gibi 12 farklı kritere göre değerlendirilmektedir. SCÜ, bu kriterlerden Uluslararası Öğrenci Çeşitliliği (International Student Diversity) başlığında Türkiye’deki tüm üniversiteler arasında 22. sırada, Uluslararası Araştırma Ağı (International Research Network / IRN) sıralamasında 32. sırada, Sürdürülebilirlik (Sustainability) sıralamasında ise 34. sırada yer almayı başardı. Avrupa sıralamasında yer alan diğer kriterlerden Akademik İtibar (Academic Reputation) ve İşveren İtibarı (Employer Reputation) başlıklarında 251+ bandında yer alan SCÜ, diğer başlıkların tamamında 301+ sıralamasına dahil oldu.

 

SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, 2024 QS Avrupa Üniversite Sıralaması’nda elde edilen sonucu şu sözlerle değerlendirdi: “Kuruluşunun 50. Yılını kutlamaya hazırlanan Üniversitemiz, akademik derecelendirme sonuçlarında başarılı sonuçlar elde etmeye devam ediyor. Bütün çalışmalarımızı araştırma üniversitesi olmak hedefiyle planlıyor ve gerçekleştiriyoruz.” 
 



Haber Tarihi : 24.09.2023

AYLARA GÖRE HABERLER