Üniversitemizden Engellilere Bilgisayar



Üniversitemizdeki engelli öğrenci ve personele yönelik olarak açılan Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler Birimi (CENGEL) ilimizdeki engellilerin de yanlarında olacak çalışmalara imza atıyor. 

Bu kapsamda Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) tarafından Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları (TANAP) kapsamında Üniversitemize verilen görme engellilere yönelik 4 bilgisayardan 2 tanesi Sivas Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne teslim edildi. 

Bilgisayarların teslimi için Rektörlük Makamında tören düzenlendi. Törene Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tan, CENGEL Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Recep Toparlı ve Eğitim Bir-Sen Sivas Şubesi Engelliler Komisyonu Başkanı Selman Devecioğlu katıldı.

Törende konuşma yapan Selman Devecioğlu, “Öncelikle Sivas’ta çok güzel çalışmalar oluyor. Rektörümüz üniversiteyi üniversite yaptı. Şu an çok duygulandım. 2008’de üniversiteyi bitirdim. Asansör yapılması için müracaat etmiştik. Olmamıştı. Şu anda Üniversitemiz, Türkiyemiz çığır açtı. Recep Hocamız büyük bir desteğimiz bizim. Gerçekten bir dede. Rabbim razı olsun.” dedi.

İl Müdürü Harun Tan ise, “Sayın Rektörümüzden ve Recep Toparlı’dan sosyal çalışmalarda büyük destek görüyoruz. Önceden alınmış bilgisayarları Sivas halkının hizmetine de sunmamız gerekiyordu. Sağ olsunlar, kendileri bize hediye etmişler. Biz de bunları bir okulumuza ve bir ailemize vereceğiz. Teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Konuşmasında kurumlar arası iş birliğine değinen Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “TANAP tarafından bize verilen görme engellilere yönelik 4 tane bilgisayar vardı. İki tanesini Merkezî Kütüphane ile İlahiyat Fakültesi Kütüphanesi’nde kullanıma sunduk. Diğer ikisini de ihtiyacı olanlara verelim dedik. Harun Tan Bey’le görüşmemiz neticesinde onlara vermeye karar verdik. Şehrimizde bir güzellik var: Kurumlar arası iş birliği üst noktada. Bu açıdan Sayın Valimiz başta olmak üzere il müdürlerimize teşekkür ediyorum. Üniversite olarak ihtiyaç duyduğumuzda anda yardımcı oluyorlar. Biz de aynı şekilde kurumlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu bilgisayarlar birçok kişinin işini kolaylaştıracak. Bu açıdan da mutluyuz. Hayırlı, uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

 



Haber Tarihi : 01.07.2019

AYLARA GÖRE HABERLER