Üniversitemiz Ev Sahipliğinde TÜBİTAK 2204B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Başladı

TÜBİTAK 2204B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Üniversitemiz ev sahipliğinde Sivas'ta başladı. 

 

Üniversitemiz 4 Eylül Kongre Merkezi'nde düzenlenen açılış programı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

 

Ardından, Vali Salih Ayhan, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, İl Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hakan Yekbaş ile açılış kurdelesini öğrencilerle keserek açılışı gerçekleştirdi.  

 

Burada bir konuşma yapan Vali Salih Ayhan, “Sivas'ın ilk kez Kayseri bölge finallerine ev sahipliği yaptığını belirterek, "Dolayısıyla kentimizin de bu tür ulusal ve uluslararası programlara ev sahipliği yapabileceğini göstermiş olduk." dedi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, “TÜBİTAK 2204B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Üniversitemiz ev sahipliğinde Kayseri dışında ilk kez Sivas’ta yapılıyor. Bize böyle bir teklif geldiğinde seve seve kabul ettik. Sayın Valimiz Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelmesi dolayısıyla Milli Eğitim alanında birçok çalışmalarının olduğunu biliyoruz. Yarışmanın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

TUBİTAK Proje Yarışmaları Kayseri Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Oğuz Demiryürek yaptığı konuşmada, “Bu yarışmayı Sivas’ta yapmaktan mutlu ve gururlu olduğumu belirtmek istiyorum. Sivas Valisi Salih Ayhan’a ve ev sahipliğinden dolayı Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız’a teşekkür ediyorum. Kayseri dışında bu yarışma sergisi ilk kez Sivas’ta yapılıyor. Emeği geçenlere teşekkür ederim.” dedi.

 

Kongre merkezinde 3 gün sürecek programda yarışmaya katılan 7 ilden ortaokul öğrencilerinin hayata geçirdiği 101 proje sergilenecek.  

 

Program, 31Mart Perşembe saat 10.00 başlayacak ödül töreni ile sona erecek.



Haber Tarihi : 28.03.2022

AYLARA GÖRE HABERLER