Eğitim Fakültesi Resim ve Müzik Öğretmenliği Bölümlerine Özel Yetenek Sınavıyla Öğrenci Alınacak

Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Resim ve Müzik Öğretmenliği Bölümlerine 2018-2019 eğitim-öğretim yılı için özel yetenek sınavıyla öğrenci alınacak.

 

Özel Yetenek Sınavı için 06-17 Ağustos 2018 tarihleri arasında ön kayıt yapılacak. Resim Öğretmenliği Bölümüne 35 ve Müzik Bölümüne 30 olmak üzere toplam 65 öğrenci alınacak.

  

Resim Öğretmenliği Özel Yetenek Sınavı’nda; kompozisyon, hareket, oran, çizgisel ifade, yaratıcılık (farklılık) konu başlıklarından; müzik öğretmenliği bölümü yetenek sınavında ise müziksel çalma yeteneği ile adayların doğru ve temiz çalma, teknik düzey, müziksel yorum, eserin düzeyi, müziksel söyleme yeteneği ile de adayların sağlıklı sese sahip olma, sesin tanısı, gürlüğü ve genişliği, doğru ve temiz söyleme, konuşmada anlaşırlılık, müziksel duyarlılık gibi alanlarından sınava gireceklerdir.

 

Özel Yetenek Sınavı ön kayıt başvuru, sınav ve kesin kayıtlarla ilgili açıklamalar üniversitemiz web sayfasında duyurular bölümünde http://www.cumhuriyet.edu.tr/duyurugoster.php?recordID=18197 linkinde yayımlanan “Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Özel Yetenek Sınavı Kılavuzu”nda yer almaktadır.



Haber Tarihi : 06.08.2018

AYLARA GÖRE HABERLER