Üniversitemiz Hastanesinde Prostat Kanserinin Tanısında En Son Teknoloji Kullanılacak

Şehrimizde ve bölgesinde önemli bir yere sahip olan, kullandığı en son teknolojiyle hastalıkların tanı ve tedavisinde standartları takip eden Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi bir yeniliği daha şehrimizle buluşturdu.

 

Prostat kanserleri tanısında en son teknoloji olan Galyum-68 PSMA PET-CT sisteminin kullanılacağı ünite Üniversitemiz Hastanesi’nde hizmete girdi. Bu kapsamda Nükleer Tıp Anabilim Dalında Galyum-68 Ünitesi açıldı.

 

Açılışa Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Alim, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Çetin, Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Zekiye Özkan Hasbek, Başhekim Yardımcıları ve hastane personeli katıldı.

 

Açılışın ardından Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız yeni açılan ünitede incelemelerde bulundu ve Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasbek’ten ünite ve bölümle ilgili bilgi aldı.

 

Doç. Dr. Hasbek konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “2012 yılından bu yana çalışmalarını sürdürmekte olan Nükleer Tıp Ünitemize yeni bir radyoaktivite molekülünü daha kazandırmış bulunuyoruz. Akıllı radyoaktif moleküller dediğimiz bu moleküller sayesinde prostat kanserlerinin görüntülenmesinde, ileri evre prostat kanserlerinin ve nöroendokrin tümörlerin tedavisinde yeni bir akıllı molekülü kullanmaya başladık.” dedi.

 

2012 yılından beri kanserin görüntülenmesinde PET-BT Ünitesinin aktif olarak çalışmakta olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Hasbek, “Daha önce Flor-18 ile işaretli şeker benzeri bileşik (FDG) molekülü kullanıyorduk. Bu bileşik hem prostat kanserlerinin hem de nöroendokrin kanserlerin görüntülenmesinde yetersiz kalmaktaydı. Ünitemize eklenen bu yöntemle sağlanan bir diğer gelişme de, Lutesyum-177 ile işaretli akıllı radyoaktif molekül sayesinde kemoterapi, radyoterapi gibi klasik tedavi yöntemlerine yanıt vermeyen ileri evre prostat ve nöroendokrin kanser hastalarının tedavisini yapabilecek olmamızdır.” şeklinde konuştu.

 



Haber Tarihi : 04.11.2019

AYLARA GÖRE HABERLER